Paradicsomleves töltött hagymával

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 5 db nem túl nagy vöröshagyma, fél kg darált sertéshús, ecet, 5 dkg rizs, 1 tojás, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 nagyobb petrezselyemgyökér, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 liter paradicsomlé, só, bors, cukor
Recept idők

Elkészítés:

A hagymák kalapját vágjuk le és csak külső, barna héjukat húzzuk le. Főzzök őket ecetes vízben kb. 8-10 percig, majd ha langyosra hűltek, óvatosan nyomjuk ki egymásból a hagymarétegeket (ezeket fogjuk a darált hússal megtölteni).

Készítsük el a tölteléket: a rizst főzzük meg félig (térfogatával megegyező mennyiségű, enyhén sós vízben) és adjuk a darált húshoz a tojással, a reszelt vagy nagyon apróra vágott hagymával, az aprított petrezselyemzöld felével, a sóval és a borssal együtt. Jól gyúrjuk össze és töltsük meg óvatosan egy-egy kisebb mennyiséggel az előfőzött hagymarétegeket. A kimaradt húsból formázzunk kisebb (nagyjából a töltött hagyma méretével megegyező) gombócokat.

Egy nagyobb fazekat töltsünk meg kb. 1 liter vízzel és tegyük fel forrni a karikára vágott gyökérrel, a megmaradt és összekötött petrezselyemzölddel, valamint sóval együtt. Ha felforrt, tegyük bele a megtöltött hagymákat, a húsgombócokat és főzzük kb. 15-20 percig.

Ezután rántsuk be a levest: pár fakanályni olajon pirítsunk 1-2 percig kb. 2 evőkanál lisztet (annyi lisztet kell az olajba tenni, amennyivel nem egy csomós, hanem egy híg állag lesz), majd keverjük hozzá kézi habverővel a paradicsomlevet (így biztosan csomómentes rántást kapunk). Forraljuk fel és közben ízesítsük sóval és cukorral.

A levesből merjünk le annyi főzővizet, hogy az alján kb. 2 dl-nyi maradjon és öntsük hozzá a paradicsomos rántást. Forrástól számítva 4-5 percig főzzük, ha szükséges, utólag még ízesíthetjük sóval vagy cukorral. Ha a végén ízlésünknek túl sűrű a leves, akkor öntsünk hozzá a lemért főzővízből.

A levest tejföllel meglocsolva (vagy tejföl nélkül) tálaljuk.

Ezt is szeretjük