Paradicsomleves töltött hagymával

beauty and style
Top olvasott cikkek

Paradicsomleves töltött hagymával

Hozzávalók 6 személyre:

  • 5 db nem túl nagy vöröshagyma, fél kg darált sertéshús, ecet, 5 dkg rizs, 1 tojás, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 nagyobb petrezselyemgyökér, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 liter paradicsomlé, só, bors, cukor
Recept idők

Elkészítés:

A hagymák kalapját vágjuk le és csak külső, barna héjukat húzzuk le. Főzzök őket ecetes vízben kb. 8-10 percig, majd ha langyosra hűltek, óvatosan nyomjuk ki egymásból a hagymarétegeket (ezeket fogjuk a darált hússal megtölteni).

Készítsük el a tölteléket: a rizst főzzük meg félig (térfogatával megegyező mennyiségű, enyhén sós vízben) és adjuk a darált húshoz a tojással, a reszelt vagy nagyon apróra vágott hagymával, az aprított petrezselyemzöld felével, a sóval és a borssal együtt. Jól gyúrjuk össze és töltsük meg óvatosan egy-egy kisebb mennyiséggel az előfőzött hagymarétegeket. A kimaradt húsból formázzunk kisebb (nagyjából a töltött hagyma méretével megegyező) gombócokat.

Egy nagyobb fazekat töltsünk meg kb. 1 liter vízzel és tegyük fel forrni a karikára vágott gyökérrel, a megmaradt és összekötött petrezselyemzölddel, valamint sóval együtt. Ha felforrt, tegyük bele a megtöltött hagymákat, a húsgombócokat és főzzük kb. 15-20 percig.

Ezután rántsuk be a levest: pár fakanályni olajon pirítsunk 1-2 percig kb. 2 evőkanál lisztet (annyi lisztet kell az olajba tenni, amennyivel nem egy csomós, hanem egy híg állag lesz), majd keverjük hozzá kézi habverővel a paradicsomlevet (így biztosan csomómentes rántást kapunk). Forraljuk fel és közben ízesítsük sóval és cukorral.

A levesből merjünk le annyi főzővizet, hogy az alján kb. 2 dl-nyi maradjon és öntsük hozzá a paradicsomos rántást. Forrástól számítva 4-5 percig főzzük, ha szükséges, utólag még ízesíthetjük sóval vagy cukorral. Ha a végén ízlésünknek túl sűrű a leves, akkor öntsünk hozzá a lemért főzővízből.

A levest tejföllel meglocsolva (vagy tejföl nélkül) tálaljuk.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük