Fűszeres aprópecsenye csodakrumplival

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az aprópecsenye saját receptem, nagy előnye, hogy hamar készen van. A burgonyát először a barátnőmnél kóstoltam, és nagyon ízlett. Azóta a családnak nagyon sokszor elkészítettem már.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg pulykamellfilé vagy csirkemellfilé (de készült már sovány sertéscombból is )
  • étolaj
  • ételízesítő
  • feketebors
  • rozmaring
  • tárkony
  • kakukkfű
  • fehérbors
  • fokhagyma granulátum
  • csombor
  • 3 kanál méz
  • 1,5 kg sárga héjú burgonya
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst csíkokra vágjuk és teflon edényben, forró olajban pirítjuk fehéredésig. Akkor teszünk rá 3 kanál mézet, megszórjuk ételízesítővel, fehér- és feketeborssal. A mézzel együtt szép barnásra és ropogósra pirítjuk a húst (ilyenkor egy kis levet enged és habzik a méztől.) Amikor már elfő a lé és szépen karamellizálódott a méz, ropogós, piros a hús, félrehúzzuk a tűzről és akkor tesszük bele a többi fűszert. Utána már csak néhány keveréssel felforrósítjuk a fűszereket is, de nem sütjük tovább, mert keserű lesz, ha megég.
A köretet előbb kell elkezdeni készíteni, mint a húst, mert sokkal több időt vesz igénybe! A sárga héjú burgonyákat alaposan megsikáljuk és sós vízben egészben megfőzzük. Én úgy szoktam megnézni, hogy jó -e, hogy megszúrom egy hústűvel, és ha könnyen átmegy a krumplin, akkor jó. Az egész krumplikat kiszedjük egy tálcára és hagyjuk kicsit leszáradni.
Egy nagy sütőlemezt vagy gáztepsit kenőtollal bekenünk extra szűz olívaolajjal. A krumplikat négybe vagy hatba vágjuk, nagyságtól függően, és a darabokat héjával lefelé rápakoljuk. Egy kis tálba, kb. 1,5 dl extra szűz olívaolajba teszünk egy kis ételízesítőt, és ízlés szerinti fűszereket. Én rozmaringot, borsot, tárkonyt szoktam tenni hozzá. Ezzel a keverékkel, egy kenőtollal alaposan átkenjük a burgonyadarabok tetejét. Forróra előmelegített sütőbe tesszük, és teljes lángon addig sütjük, míg a krumplik meg nem pirulnak. Nekem gázom van, és kb. 40 percig sütöm. Az alja egészen ropogósra sül, a teteje meg megpirul. A hússal és friss salátákkal tálaljuk, de nagyon jó hozzá a házi savanyúság is.

Blog.hu ajánló