Fűszeres aprópecsenye csodakrumplival
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
Az aprópecsenye saját receptem, nagy előnye, hogy hamar készen van. A burgonyát először a barátnőmnél kóstoltam, és nagyon ízlett. Azóta a családnak nagyon sokszor elkészítettem már.
Fűszeres aprópecsenye csodakrumplival
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg pulykamellfilé vagy csirkemellfilé (de készült már sovány sertéscombból is )
- étolaj
- ételízesítő
- feketebors
- rozmaring
- tárkony
- kakukkfű
- fehérbors
- fokhagyma granulátum
- csombor
- 3 kanál méz
- 1,5 kg sárga héjú burgonya
- olívaolaj
Elkészítés:
A húst csíkokra vágjuk és teflon edényben, forró olajban pirítjuk fehéredésig. Akkor teszünk rá 3 kanál mézet, megszórjuk ételízesítővel, fehér- és feketeborssal. A mézzel együtt szép barnásra és ropogósra pirítjuk a húst (ilyenkor egy kis levet enged és habzik a méztől.) Amikor már elfő a lé és szépen karamellizálódott a méz, ropogós, piros a hús, félrehúzzuk a tűzről és akkor tesszük bele a többi fűszert. Utána már csak néhány keveréssel felforrósítjuk a fűszereket is, de nem sütjük tovább, mert keserű lesz, ha megég.
A köretet előbb kell elkezdeni készíteni, mint a húst, mert sokkal több időt vesz igénybe! A sárga héjú burgonyákat alaposan megsikáljuk és sós vízben egészben megfőzzük. Én úgy szoktam megnézni, hogy jó -e, hogy megszúrom egy hústűvel, és ha könnyen átmegy a krumplin, akkor jó. Az egész krumplikat kiszedjük egy tálcára és hagyjuk kicsit leszáradni.
Egy nagy sütőlemezt vagy gáztepsit kenőtollal bekenünk extra szűz olívaolajjal. A krumplikat négybe vagy hatba vágjuk, nagyságtól függően, és a darabokat héjával lefelé rápakoljuk. Egy kis tálba, kb. 1,5 dl extra szűz olívaolajba teszünk egy kis ételízesítőt, és ízlés szerinti fűszereket. Én rozmaringot, borsot, tárkonyt szoktam tenni hozzá. Ezzel a keverékkel, egy kenőtollal alaposan átkenjük a burgonyadarabok tetejét. Forróra előmelegített sütőbe tesszük, és teljes lángon addig sütjük, míg a krumplik meg nem pirulnak. Nekem gázom van, és kb. 40 percig sütöm. Az alja egészen ropogósra sül, a teteje meg megpirul. A hússal és friss salátákkal tálaljuk, de nagyon jó hozzá a házi savanyúság is.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept