Fűszeres aprópecsenye csodakrumplival

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az aprópecsenye saját receptem, nagy előnye, hogy hamar készen van. A burgonyát először a barátnőmnél kóstoltam, és nagyon ízlett. Azóta a családnak nagyon sokszor elkészítettem már.

Fűszeres aprópecsenye csodakrumplival

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg pulykamellfilé vagy csirkemellfilé (de készült már sovány sertéscombból is )
  • étolaj
  • ételízesítő
  • feketebors
  • rozmaring
  • tárkony
  • kakukkfű
  • fehérbors
  • fokhagyma granulátum
  • csombor
  • 3 kanál méz
  • 1,5 kg sárga héjú burgonya
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst csíkokra vágjuk és teflon edényben, forró olajban pirítjuk fehéredésig. Akkor teszünk rá 3 kanál mézet, megszórjuk ételízesítővel, fehér- és feketeborssal. A mézzel együtt szép barnásra és ropogósra pirítjuk a húst (ilyenkor egy kis levet enged és habzik a méztől.) Amikor már elfő a lé és szépen karamellizálódott a méz, ropogós, piros a hús, félrehúzzuk a tűzről és akkor tesszük bele a többi fűszert. Utána már csak néhány keveréssel felforrósítjuk a fűszereket is, de nem sütjük tovább, mert keserű lesz, ha megég.
A köretet előbb kell elkezdeni készíteni, mint a húst, mert sokkal több időt vesz igénybe! A sárga héjú burgonyákat alaposan megsikáljuk és sós vízben egészben megfőzzük. Én úgy szoktam megnézni, hogy jó -e, hogy megszúrom egy hústűvel, és ha könnyen átmegy a krumplin, akkor jó. Az egész krumplikat kiszedjük egy tálcára és hagyjuk kicsit leszáradni.
Egy nagy sütőlemezt vagy gáztepsit kenőtollal bekenünk extra szűz olívaolajjal. A krumplikat négybe vagy hatba vágjuk, nagyságtól függően, és a darabokat héjával lefelé rápakoljuk. Egy kis tálba, kb. 1,5 dl extra szűz olívaolajba teszünk egy kis ételízesítőt, és ízlés szerinti fűszereket. Én rozmaringot, borsot, tárkonyt szoktam tenni hozzá. Ezzel a keverékkel, egy kenőtollal alaposan átkenjük a burgonyadarabok tetejét. Forróra előmelegített sütőbe tesszük, és teljes lángon addig sütjük, míg a krumplik meg nem pirulnak. Nekem gázom van, és kb. 40 percig sütöm. Az alja egészen ropogósra sül, a teteje meg megpirul. A hússal és friss salátákkal tálaljuk, de nagyon jó hozzá a házi savanyúság is.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük