Mézes, tejszínes, mustáros pulykamell

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lányom hozott haza kész tejszínes, mustáros üveges mártást és megkóstoltam. Úgy gondoltam, ennél finomabbat is lehetne főzni. Ezt magamtól főztem, azóta rendszeresen esszük. A fűszerek mennyiségét meg a mustár fajtáját és csípősségét mindenki a maga szája íze szerint választhatja ki. Ezt az ételt lehet csirkemellfiléből is készíteni.

Mézes, tejszínes, mustáros pulykamell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg pulykamellfilé
  • étolaj
  • 3 evőkanál méz
  • 3evőkanál mustár
  • 2-3dl főzőtejszín
  • bors
  • ételízesítő
Recept idők

Elkészítés:

A pulykamellfilét csíkokra vágjuk, majd egy kevés olajat teszünk egy tapadásmentes teflon edénybe, és forróra hevítjük. Beletesszük a húst, és kevergetve, fehéredésig pirítjuk. Közben megszórjuk ételízesítővel és feketeborssal. Aki szereti, tehet bele egy kis fehérborsot is. Ha a hús fehér, akkor rárakunk 3 kanál mézet és jól összekevergetjük, majd ezzel pirítjuk, amíg a hús barnásra nem pirul. Gyakran meg kell keverni, hogy le ne égjen (a hús ilyenkor egy kis levet enged és habzik a méz). Amikor a lé elpárolog és szép barnásra karamellizálódik a méz, megpirul a hús, akkor lejjebb vesszük a lángot és belekeverjük a 2-3 kanál mustárt, és ráöntjük a főzőtejszínt. A legjobb a zsírosabb fajta (20 %-os ), és összeforraljuk. Köretnek hosszú szemű rizst ajánlok hozzá.

Ezt is szeretjük