Ízletes göngyölt karaj

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Minden egy kollekcióban, amit a romantikus stílusról tudnod kell idén »

Egy kiló festéket kent magára, és átváltozott az arca: ezért ne érezd magad szürke kisegérnek »

Így használd a rózsaszínt az esküvőn, hogy elkerüld a giccshatást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szilveszterre készítettem el. Nagyon szeretem az olyan húsételeket, amik melegen és hidegen egyaránt az asztalra kerülhetnek. Ilyenkor csak a megfelelő változatos köretről, majonézes salátákról, friss salátákról, savanyúságról kell gondoskodni. Többször fel lehet szolgálni ugyanazt az ételt, hidegen vagy melegen és vendégváróként is nagyon megfelel.
Egy igazi, univerzális finomság.

Hozzávalók 12 személyre:

  • karaj egyben, csont nélkül
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • bacon szalonna
  • füstölt sajt
  • fekete erdei sonka
  • zsír a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A hús kiválasztásánál vastagabb, megtermettebb darabra van szükség. Egy jó éles késsel minél nagyobb téglalap alakúra kell vágni, formálni.

Ezután sóval, frissen őrölt fekete borssal, 6-8 gerezd áttört fokhagymával fűszereztem a kiterített húst. Erre fekete erdei sonkaszeletek kerültek, majd vastagabb füstölt sajtszeleteket fektettem rá, feltekertem mint a bejglit. Vékonyabb madzaggal keresztben, hosszában is megkötöztem, hogy megtartsa a formáját.
Külsejét sóztam, borsoztam, fagyos kacsazsír került mellé és rá is, egy doboz (12,5 dkg) kockázott bacont borítottam mellé és kb. 1 dl vizet öntöttem alá.
Betakartam alufóliával és 220 fokon sütöttem 30 percig, majd 180 fokon és kb 1-1.5 órát sütöttem, közben lehet a vizet pótolni, ha elfőne, sülne.
Amikor már késznek találtam, körbeburkoltam ismét fekete erdei sonkával és megöntöztem a zsíros szafttal, fólia nélkül addig sütöttem, amíg szép piros lett a sonka a tetején.

Ha melegen kínáljuk pihentessük lefedve egy fél órát, utána könnyen szeletelhető.
A szalonnás szaft mellé is kínálható, de megszilárdulva, kenyérre kenve...isteni.

Hidegtálra tehetjük, franciasalátával, majonézes burgonyasalátával, tojássalátával, bármivel fogyasztva hidegen is nagyon finom ízletes húsétel.

Csak ajánlani tudom az elkészítését.
Jó étvágyat kívánok!

Tipp: lehet másfajta sonkát is használni, amit szeretünk
(a fekete erdei különleges ízt ad neki), a füstölt sajt ajánlott, mert így lesz ízletes, igazán finom a hús).

1
2
3
4
Blog.hu ajánló