Korianderes kukoricakrémleves
Korianderes kukoricakrémleves
Hozzávalók 2 személyre
- 1 db konzerv csemegekukorica
- 1 db sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk koriander
- 10 dkg bacon
- 2 db zöldségleveskocka
- 1,5 dl főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- 1 mk chili
- 1 ek olaj
- 1 l víz
Elkészítés:
A bacont, a vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát pucoljuk meg, majd kisebb lyukú reszelőn, reszeljük le.
Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a bacont, és süssük szép pirosra, majd szedjük ki és tegyük félre.
A maradék zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és a koriandert, majd pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, a reszelt sárgarépát, és keverjük alaposan össze. Végül öntsük rá a levével együtt a csemegekukoricát, majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint chilivel, és öntsük fel a vízzel.
Forraljuk fel, majd vegyük kisebb lángra, és főzzük kb. 10 percig, majd vegyük le a tűzről és botmixerrel pépesítsük.
Ezután tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejszínt, majd főzzük még 1-2 percig.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd szórjuk meg a pirosra sütött baconnel, és úgy kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept