Szedres túrós

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Disney-hercegnőként dögösködik Lindsay Lohan: egy kicsit túltolta a szexepilt »

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szedres túrós

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 6 db tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • fél kg túró
  • ízlés szerinti porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl habtejszín
  • kb. 30 dkg édes szeder
  • _Díszítés
  • pár szem édes szeder
  • citromfűlevél
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat válasszuk ketté. A fehérjéhez adjuk hozzá a vizet, és kezdjük el felverni. Ha fehéredni kezd, apránként szórjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá. A sárgákat is habosítsuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a kemény habba. Végül óvatosan keverjük hozzá a sütőporos lisztet. A tésztát simítsuk bele egy vajazott-lisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt), közepes méretű tepsibe, és előmelegített sütőben süssük aranyszínűre. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd keresztben vágjunk két egyforma lapot.

A túrót keverjük ki kevés porcukorral és a vaníliás cukorral (a minél simább állag elérése érdekében botmixerrel is átforgathatjuk). Dolgozzuk hozzá a 10 dkg porcukorral habosra kavart vajat. A tejszínt verjük kemény habbá, és azt is forgassuk hozzá a masszához. A szedret mossuk meg. Ha nem túl édes, akkor szórjuk meg kevés porcukorral. Hagyjuk lecsöpögni, és ezt is keverjük bele a túrós masszához. Kóstoljuk meg a krémet, hogy elég édes-e.

A kész túrós-szedres krémet töltsük be a két piskótalap közé, és a süteményt tegyük hűtőbe 1-2 órára.

Ezután szeleteljük fel, tetejét szórjuk meg porcukorral és mindegyik szeletre tegyünk egy megmosott szedret, valamint egy citromfűlevelet.

Ezt is szeretjük