Borzas, málnadzsemes linzer

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Borzas, málnadzsemes linzer

Hozzávalók 4 személyre:

  • 22 x 32 cm-es tepsihez
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • csipet só
  • 1 kisebb üveg málnadzsem (v. ízlés szerint barack, szilva...) a tészta lekenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat. Ezután kezdjük el az ujjbegyünkkel összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a darált diót, a porcukrot, és a vaníliás cukrot, majd morzsoljuk alaposan össze.

Ezután adjuk hozzá a villával kissé felvert tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk gombóccá a tésztát. A tészta 1/3 részét csippentsük le, majd formáljuk gombóccá, és csomagoljuk be fóliába. Ezután felhasználásig tegyük be a fagyasztóba.

A nagyobbik tésztagombócot is csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be a hűtőbe legalább egy órára. (Ezt a tésztát NEM KELL a fagyasztóba tenni, csak simán a hűtőbe, hogy kellően lehűljön!!!!!)

Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki tepsi méretűre. Ezután a sütőpapírral együtt helyezzük bele a tepsibe a tésztát, majd ízlés szerint kenjük meg a dzsemmel, vagy lekvárral.

Ezután vegyük ki a fagyasztóból a kisebbik tésztagombócot, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük a tésztát a dzsem tetejére. (Gyorsan dolgozzunk, mert különben a kezünk melegétől lágy lesz a tészta, és nem tudjuk lereszelni.)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt szép pirosra.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben a süteményt, majd a sütőpapírral együtt helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.

1
2
Ezt is szeretjük