Szűzpecsenye medvehagymás töltelékkel

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Egy kiló festéket kent magára, és átváltozott az arca: ezért ne érezd magad szürke kisegérnek »

Így használd a rózsaszínt az esküvőn, hogy elkerüld a giccshatást »

Mostantól nem a táskádhoz, hanem a rúzsodhoz fogod igazítani a cipőd - Elmondjuk, miért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db sertés szűzpecsenye
  • 25 dkg sertés darált hús
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 1 kisebb csokor medvehagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 db tojás (nagy)
  • őrölt bors
  • 1 mk szerecsendió
  • 3 ek olaj
  • 1 dl fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd egy evőkanál olajon pároljuk világos zsemleszínűre. Ezután hűtsük ki, mielőtt a töltelékhez adnánk.

A darált húst keverjük össze az apróra vágott medvehagymával, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval. Ezután adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a kihűtött vöröshagymát, és az egész tojást, majd alaposan dolgozzuk össze a masszát.

A szűzpecsenyét éles késsel középen vágjuk be, majd helyezzünk rá egy fóliát és klopfoljuk ki vékonyra. Ezután a hús mindkét oldalát ízlés szerint szórjuk meg sóval.(Klopfolásnál figyeljünk, nehogy túl vékonyra klopfoljuk, és a hús kilyukadjon)

Terítsünk le egy nagyobb darab fóliát, majd helyezzük rá a felszeletelt bacont úgy, hogy a szeletek kicsit fedjék egymást, majd helyezzük rá a kiklopfolt szűzpecsenyét. Ezután tegyük a hús közepére a darált húsos tölteléket, majd szorosan hajtsuk rá az üresen maradt hússzéleket, és a bacont. (Kicsit formázzuk meg, mielőtt a tepsibe tennénk.)

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük bele a hústekercset. Ezután öntsük alá a bort, locsoljuk meg a maradék olajjal, és fedjük le alufóliával a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.

Tálalás előtt hagyjuk a húst kicsit hűlni, majd szeleteljük fel, és ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Blog.hu ajánló