Szűzpecsenye medvehagymás töltelékkel

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
Szűzpecsenye medvehagymás töltelékkel
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 db sertés szűzpecsenye
- 25 dkg sertés darált hús
- 20 dkg szeletelt bacon
- 1 kisebb csokor medvehagyma
- 1 db vöröshagyma
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 db tojás (nagy)
- só
- őrölt bors
- 1 mk szerecsendió
- 3 ek olaj
- 1 dl fehérbor
Elkészítés:
A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd egy evőkanál olajon pároljuk világos zsemleszínűre. Ezután hűtsük ki, mielőtt a töltelékhez adnánk.
A darált húst keverjük össze az apróra vágott medvehagymával, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval. Ezután adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a kihűtött vöröshagymát, és az egész tojást, majd alaposan dolgozzuk össze a masszát.
A szűzpecsenyét éles késsel középen vágjuk be, majd helyezzünk rá egy fóliát és klopfoljuk ki vékonyra. Ezután a hús mindkét oldalát ízlés szerint szórjuk meg sóval.(Klopfolásnál figyeljünk, nehogy túl vékonyra klopfoljuk, és a hús kilyukadjon)
Terítsünk le egy nagyobb darab fóliát, majd helyezzük rá a felszeletelt bacont úgy, hogy a szeletek kicsit fedjék egymást, majd helyezzük rá a kiklopfolt szűzpecsenyét. Ezután tegyük a hús közepére a darált húsos tölteléket, majd szorosan hajtsuk rá az üresen maradt hússzéleket, és a bacont. (Kicsit formázzuk meg, mielőtt a tepsibe tennénk.)
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük bele a hústekercset. Ezután öntsük alá a bort, locsoljuk meg a maradék olajjal, és fedjük le alufóliával a tepsit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra.
Tálalás előtt hagyjuk a húst kicsit hűlni, majd szeleteljük fel, és ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Még több recept