Ropogós sajtos ropi

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ropogós sajtos ropi

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojás (nagy)
  • 2 ek citromlé
  • 2-3 ek tejföl
  • 1 tk só
  • 1 mk cayenne bors

Lekenéshez

  • 1 db tojásfehérje
  • 3 db reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze a sóval, és a cayenne borssal, majd adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat. Ezután kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a reszelt sajtot, majd adjuk hozzá a tojást, a citromlevet, és két evőkanál tejfölt. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (Ha szükséges, akkor apránként adjunk hozzá még tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.)

Ezután nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra a tésztát, majd derelyevágóval (v. éles késsel) vágjuk fel ízlés szerint keskeny, és hosszú csíkokra.

Ezután kenjük le az előzőleg kissé felvert tojásfehérjével, majd reszeljük rá a sajtot. Végül helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 12-15 perc alatt szép pirosra, ropogósra. (Én légkeverésnél 160 fokon, 12 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd rögtön tálalhatjuk is.

Frissen kisütve nagyon finom, ropogós. Egyszerűen nem lehet abbahagyni......

1
2
Ezt is szeretjük