Ropogós sajtos ropi
Ropogós sajtos ropi
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 db tojás (nagy)
- 2 ek citromlé
- 2-3 ek tejföl
- 1 tk só
- 1 mk cayenne bors
Lekenéshez
- 1 db tojásfehérje
- 3 db reszelt sajt
Elkészítés:
A lisztet keverjük össze a sóval, és a cayenne borssal, majd adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat. Ezután kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a reszelt sajtot, majd adjuk hozzá a tojást, a citromlevet, és két evőkanál tejfölt. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (Ha szükséges, akkor apránként adjunk hozzá még tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.)
Ezután nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra a tésztát, majd derelyevágóval (v. éles késsel) vágjuk fel ízlés szerint keskeny, és hosszú csíkokra.
Ezután kenjük le az előzőleg kissé felvert tojásfehérjével, majd reszeljük rá a sajtot. Végül helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 12-15 perc alatt szép pirosra, ropogósra. (Én légkeverésnél 160 fokon, 12 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd rögtön tálalhatjuk is.
Frissen kisütve nagyon finom, ropogós. Egyszerűen nem lehet abbahagyni......
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept