Szakállas pogácsa
Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)
Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

Kétszer olyan tömött lesz a copf, ha így csinálod: rövidebb hajból az igazi »
Ez lesz a frizuradivat a fesztiválokon: képeken a 2018-as trendek »
Csak a körme felét festette ki: ilyen szép mintát kapott pár ecsetvonással »
retikül.hu
A te BMI-d:
Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!
A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.
Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!
Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!
Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!
Hozzávalók 8 személyre:
Hozzávalók a tésztához
- 30 dkg liszt
- 22 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 1 db tojás (nagy)
- 1,5 kk só
Lekenéshez
- 1 db tojássárgája
- 1 ek tejföl
- reszelt sajt (ízlés szerint)
Sajtkrém hozzávalói
- 1 dl tejföl
- 1 db tojássárgája
- 2 kk liszt
- 1 mk pirospaprika
- 1 mk só
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg vaj
Forgatáshoz
- reszeljünk le 10-15 dkg sajtot
Elkészítés:
A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a margarint és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tejfölt és a tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúra a tésztát, és egy kisebb pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. (A leeső tésztát szintén gyúrjuk össze, majd szintén szúrjuk ki.)
Ezután helyezzük a tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük le a tejföllel összekevert tojássárgával. Végül szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép aranyszínűre. Ezután vegyük ki a sütőből, és hűtsük ki teljesen.
A sajtkrémhez a tejfölt keverjük simára a tojássárgával, a sóval, a pirospaprikával, és a liszttel, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Ezután vegyük le a gőzfürdőről, majd hűtsük ki egészen.
Amikor a massza teljesen kihűlt, adjuk hozzá először a vajat, majd a reszelt sajtot, és robotgéppel keverjük simára.
A teljesen kihűlt tésztakorongokat ragasszuk össze a sajtkrémmel, majd forgassuk bele a reszelt sajtba.
Az elkészült pogácsákat azonnal kínálhatjuk, de 1-2 napig hűvös, száraz helyen tárolhatjuk is tálalásig.

