Sonka -és tojáskrémes roló

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sonka -és tojáskrémes roló

Hozzávalók 4 személyre:

A sonkakrémhez

  • 20 dkg sonka
  • 6 dkg vaj
  • 1 db lilahagyma
  • 2-3 tk dijoni mustár
  • 2-3 ek tejföl
  • őrölt fehér bors

Tojáskrém hozzávalói

  • 5 db főtt tojás
  • 2 db újhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • 1 ek tejföl
  • 1 tk dijoni mustár
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • őrölt fehér bors

Tészta hozzávalói

  • 2 cs leveles tészta
  • 1 db tojás a lekenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A sonkát és a hagymát vágjuk fel kisebb darabokra, majd adjuk hozzá a mustárt, két evőkanál tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és turmixoljuk össze, hogy jó krémes legyen. (A maradék tejfölt, csak akkor adjuk hozzá, ha szükséges.)

A főtt tojásokat és az újhagymát vágjuk fel kisebb darabokra, majd adjuk hozzá a mustárt, a tejfölt, a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd turmixoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a zsemlemorzsát. (Annyi zsemlemorzsát keverjünk hozzá, hogy jó krémes legyen.)

Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel kb. 2 cm-es csíkokra, majd az előzőleg vékonyan zsírral megkent formákra tekerjük fel.
Ezután kenjük le vékonyan tojással, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire állítva, egymástól távolabb. (Sütés közben a tészta kicsit összecsúszik, így majd vastagabb rolót kapunk.)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magasabb hőmérsékleten süssük pár perc alatt szép pirosra. (Én légkeverésnél 170 fokon sütöttem.)
A sütőből kivéve még forrón húzzuk le óvatosan a formál, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt töltsük meg a ropogósra sült rolókat a sonkakrémmel, és a tojáskrémmel, majd úgy kínáljuk. (Közvetlenül tálalás előtt töltsük meg a tésztát, mert különben a krémtől elveszti a ropogósságát.)

1
2
Ezt is szeretjük