Pöttyös túrós pite
Ez is érdekelhet
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik
beauty and style

Top olvasott cikkek
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Pöttyös túrós pite
Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 1 tk só
- 2 ek kakaópor
- 1/2 csg sütőpor
- 1/2 db citrom héja reszelve
- 1 tk vanília aroma
- 1 db tojás
Töltelékhez
- 45 dkg túró
- 12 dkg cukor
- 1/2db citrom reszelt héja
- 1 db tojás
- 1 tk vanília aroma
Elkészítés:
Az átszitált lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi alapanyagot hozzáadva összeállítjuk az omlós tésztát. Az elkészített tésztát 2/3 - 1/3 arányban elosztjuk, hűtőszekrényben pihentetjük, míg a töltelék elkészül. A töltelékhez a hozzávalókat alaposan összekeverjük. Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk a nagyobbik tésztát, és egy 26 cm-es pitesütőbe terítjük. Az oldalához igazítjuk, hogy a hullámos formát felvegye. Beleöntjük az elkészített tölteléket. A kisebb adag tésztából tetszőleges méretű gombócokat formázunk, majd a túrós töltelékbe nyomjuk. Előmelegített sütőben, 180˘C-on 30 perc alatt megsül.
Még több recept