Sós piskóta sonka- és tojáskrémmel

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sós piskóta sonka- és tojáskrémmel

Hozzávalók 6 személyre:

Sós piskóta hozzávalói

  • 4 db tojás (nagy)
  • 10 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk só
  • 4 ek tej
  • 1 mk őrölt fehér bors

Tojáskrém hozzávalói

  • 4 db főtt tojás (nagy)
  • 1 db lilahagyma
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 tk dijoni mustár
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • őrölt fehér bors

Sonkakrém hozzávalói

  • 30 dkg sonka
  • 6 dkg vaj
  • 1 db lila hagyma
  • 2-3 tk dijoni mustár
  • 2-3 ek tejföl
  • őrölt fehér bors

Bevonókrém hozzávalói

  • 15 dkg mascarpone
  • 2 dl sűrű tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk ketté, majd a fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, és tegyük félre.A tojássárgához adjuk hozzá a sót, az őrölt borsot, a tejet, majd robotgéppel pár perc alatt keverjük jó habosra.A lisztet keverjük össze a sütőporral, és szitáljuk hozzá a tojássárgás keverékhez, és keverjük simára. Ezután apránként keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot. Egy kb. 35x33 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kenjük rá a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt készre. A sütőből kivéve óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, helyezzük rácsra, és hűtsük ki.
Amikor a piskóta teljesen kihűlt, vágjuk fel három egyforma részre, és töltsük meg a krémekkel.

A tojáskrémhez a főtt tojásokat és a lilahagymát vágjuk fel kisebb darabokra, majd adjuk hozzá a mustárt, a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd turmixoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és keverjük krémesre.

A sonkát és a lilahagymát vágjuk fel, majd adjuk hozzá a mustárt, 2 ek tejfölt, ízlés szerint sót, borsot és turmixoljuk össze, jó krémesre.
Az egyik piskótalapot helyezzük egy tálcára, majd kenjük meg a tojáskrémmel. Ezután helyezzünk rá szintén egy piskótalapot, majd a tenyerünkkel óvatosan nyomkodjuk le. Ezután kenjük rá a sonkakrémet, majd tegyük rá a maradék piskótalapot, és szintén nyomkodjuk le tenyérrel.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a sűrű tejfölt, ízlés szerint sózzuk, és keverjük jó krémesre, majd vonjuk be vele a piskótát.

1
2

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük