Sós piskóta sonka- és tojáskrémmel
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Hemzsegnek az online vásárlók, miközben konganak az ürességtől a butikok: a járványhelyzet átírta a vásárlási szokásokat »
- Elképesztően nőies és sokoldalú trend tér vissza: a kordbársony cuccok idén így ütősek »
- A legerősebb vízhajtó smoothie receptek: pár nap alatt segítenek megszüntetni a puffadást »
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Sós piskóta sonka- és tojáskrémmel
Hozzávalók 6 személyre:
Sós piskóta hozzávalói
- 4 db tojás (nagy)
- 10 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- 4 ek tej
- 1 mk őrölt fehér bors
Tojáskrém hozzávalói
- 4 db főtt tojás (nagy)
- 1 db lilahagyma
- 1-2 ek tejföl
- 1 tk dijoni mustár
- 2 ek zsemlemorzsa
- só
- őrölt fehér bors
Sonkakrém hozzávalói
- 30 dkg sonka
- 6 dkg vaj
- 1 db lila hagyma
- 2-3 tk dijoni mustár
- 2-3 ek tejföl
- só
- őrölt fehér bors
Bevonókrém hozzávalói
- 15 dkg mascarpone
- 2 dl sűrű tejföl
- só
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté, majd a fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, és tegyük félre.A tojássárgához adjuk hozzá a sót, az őrölt borsot, a tejet, majd robotgéppel pár perc alatt keverjük jó habosra.A lisztet keverjük össze a sütőporral, és szitáljuk hozzá a tojássárgás keverékhez, és keverjük simára. Ezután apránként keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot. Egy kb. 35x33 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kenjük rá a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt készre. A sütőből kivéve óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, helyezzük rácsra, és hűtsük ki.
Amikor a piskóta teljesen kihűlt, vágjuk fel három egyforma részre, és töltsük meg a krémekkel.
A tojáskrémhez a főtt tojásokat és a lilahagymát vágjuk fel kisebb darabokra, majd adjuk hozzá a mustárt, a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd turmixoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és keverjük krémesre.
A sonkát és a lilahagymát vágjuk fel, majd adjuk hozzá a mustárt, 2 ek tejfölt, ízlés szerint sót, borsot és turmixoljuk össze, jó krémesre.
Az egyik piskótalapot helyezzük egy tálcára, majd kenjük meg a tojáskrémmel. Ezután helyezzünk rá szintén egy piskótalapot, majd a tenyerünkkel óvatosan nyomkodjuk le. Ezután kenjük rá a sonkakrémet, majd tegyük rá a maradék piskótalapot, és szintén nyomkodjuk le tenyérrel.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a sűrű tejfölt, ízlés szerint sózzuk, és keverjük jó krémesre, majd vonjuk be vele a piskótát.



Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept