Ibolyás palacsinta
Ibolyás palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg liszt
- 1 db tojás (nagy)
- 2 tk cukor
- 1/2 cs sütőpor
- csipet só
- pár csepp citromlé
- 1 ek olaj
- 8 dkg tejföl
- 1 dl tej
- 2-3 csokor ibolya
- a sütéshez kb.2 ek olaj
Elkészítés:
Az ibolya szárát csipkedjük le, majd tegyük egy szűrőbe, és folyó víz alatt mossuk meg. Ezután alaposan csepegtessük le, majd terítsük rá papírtörlőre, hogy az összes nedvességet felszívja.
Egy tálba tegyük bele a liszt és az olaj kivételével a többi hozzávalót, majd keverjük alaposan össze.
Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük simára. Keverés közben adjuk hozzá az olajat is.
A palacsintasütőt kenjük ki olajjal, és kanalazzunk bele kisebb halmokat a masszából, majd szórjuk meg ízlés szerint ibolyával. Amikor a kis palacsinták alja már szép pirosra sült, egy gyors mozdulattal fordítsuk át a tésztát, majd süssük egy-két pillanatig.
Ezután a megsült palacsintákat tegyük papírtörlőre, majd a maradék palacsintatésztával is így járjunk el.
Tálalás előtt helyezzük tányérra az ibolyás felével felfelé a palacsintákat, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept