Hússaláta
Hússaláta
Hozzávalók 2 személyre
- 3 szelet sült hús (lehet maradék is)
- 4 db főtt tojás
- 1 kisebb jégsaláta
- 3 db csemege uborka
- 2 db alma
- 1 db gránátalma
Öntet hozzávalói
- 2 dl tejföl
- 2 ek tejszín
- 1 ek méz
- őrölt fehér bors
- csipet só
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk bele lisztbe.
Egy teflon serpenyőben hevítsünk fel kb. 0,5 dl olajat, majd pár perc alatt mindkét oldalát süssük szép pirosra. Ezután hűtsük ki teljesen, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (pl. a maradék sült húst is felhasználhatjuk)
A tojásokat főzzük keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel cikkekre.
Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint. Az uborkát vékonyan szeleteljük fel. A gránátalmát magozzuk ki egy kanál segítségével úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele.
A jégsalátát csipkedjük bele egy tálba, majd adjuk hozzá az almát, az uborkát, és a sült húst. Ezután kézzel forgassuk össze.
Az öntet hozzávalóit keverjük simára, és öntsük rá a tálban lévő húsos-salátás keverékre, majd óvatosan forgassuk össze, hogy az öntet mindenhol bevonja.
Tálaláskor tegyük a salátát egy tányérra, majd helyezzük rá a cikkekre vágott tojást, szórjuk meg a gránátalma maggal, és úgy kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept