Töltött burgonya

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kedvünk, ízlésünk szerint variálhatjuk a töltelék
hozzávalóit.
Köretként ajánlom, de friss salátával fogyasztva is kitűnő, finom fogás.

Hozzávalók 4 személyre:

  • (4 személyre)
  • 8 darab nagyobb burgonya
  • 1 szál füstölt, száraz kolbász
  • 10 dkg sajt (Trappista, Gouda, de lehet Roquefort is)
  • bors
  • 1 maroknyi metélőhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyákat héjában megfőzzük, megtisztítjuk, belsejüket egy kanál segítségével kivájjuk. A kivájt részét, egy villával összetörjük, sóval, borssal fűszerezzük. A kolbászt és a sajtot apró kockákra vágjuk, a metélőhagymát felaprítjuk, hozzákeverjük és kézzel alaposan összegyúrjuk. Megtöltjük a burgonyákat.... lehet, hogy soknak tűnik, de bátran pakoljuk meg őket, osszuk szét a tölteléket. 200 fokon, grillfokozaton süssük pirosra.

Kínálhatjuk pl. saslik vagy nyárson sült húsok mellé, de bármilyen húsétel mellé ajánlom.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp: sonkát, bacont, bármilyen felvágottat használhatunk..... metélőhagyma helyett, vörös-, lila-, fokhagyma, medvehagyma (levele) is finom lehet.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük