Angol húsvéti zsemle

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tk mézes fűszerkeverék
  • 3 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1,5 dkg élesztő (friss)
  • 5 dkg aszalt áfonya
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 1/2 narancs reszelt héja
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • csipet só

A kereszt hozzávalói

  • 3 csapott ek liszt
  • 2-3 ek víz

A máz hozzávalói

  • 1/2 dl víz
  • 2 ek cukor
Recept idők

Elkészítés:

Az olvasztott vajat keverjük össze a langyos tejjel, az egész tojással, a reszelt citrom és narancs héjával, valamint a friss élesztővel. Ezután öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe.
A lisztet keverjük össze a porcukorral, a mézeskalács-fűszerkeverékkel, egy csipet sóval, és az apróra vágott aszalt áfonyával, és sárgabarackkal. Ezután a lisztes keveréket kanalazzuk rá a folyékony hozzávalókra, majd indítsuk el a dagasztó programot, és dagasszuk meg a tésztát.
Amikor végzett a dagasztó program, akkor tegyük át a tésztát egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük egy óra hosszat. A megkelt tésztát ezután osszuk el 8 részre, majd formázzuk meg a zsemléket.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól távolabb helyezzük rá a megformázott zsemléket.

A lisztet keverjük simára annyi vízzel, hogy egy sűrűbb masszát kapjunk. (A vizet apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl híg legyen!!!!!)
A sűrűbb masszát töltsük bele egy nejlonzacskóba, majd a sarkára vágjunk egy kicsi lyukat. (kb. 0,5 centist)
Ezután rajzoljunk keresztet minden zsemlére.

A sütő egyik sarkába tegyünk egy edénybe vizet, majd melegítsük elő. Ezután helyezzük be a tepsit, majd közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt süssük a zsemléket szép barnára.

A vízből és a cukorból pár perc alatt főzzünk szirupot.
A sütőből kivett forró zsemléket kenjük le a sziruppal, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálaláskor az édes zsemléket ízlés szerint vajjal, lekvárral kínáljuk.

Ezt is szeretjük