Rántott csirke paradicsomos szósszal
Olasz ételek imádójaként egyszer sikerült a helyszínen megízlelnem ezt a különösebben nem bonyolult tésztaételt. Hazaérve érzésből megpróbáltam elkészíteni, hát ez lett belőle. Enjoy!"
Rántott csirke paradicsomos szósszal
Hozzávalók 2 személyre
- 1/2 csésze olívaolaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 db kockára vágott paradicsom
- 1/2 csésze paradicsomszósz
- 1 csokor friss bazsalikom, apróra vágott
- 1 (12 dkg) csomag penne tészta
- 2 tojás
- 2 csésze zsemlemorzsa
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 4 vékony szelet csirkemell
- 5 dkg parmezán jellegű sajt
Elkészítés:
A szósz elkészítése:
Melegítsünk 1/4 csésze olívaolajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon. Hozzáadjuk a fokhagymát, és pároljuk néhány percig. Megszórjuk a pirospaprikával, és pirítjuk egy percig. Öntsük rá a kockára vágott paradicsomot és a paradicsomszószt, hozzáadjuk a bazsalikomot. Lassú tűzön főzzük körülbelül 20 percig, időnként megkeverve.
Tészta
Eközben egy nagy fazék, enyhén sós vízben főzzük ki a pennét, majd csepegtessük le.
Egy kis tálban, tojásból keverjünk homogén anyagot villával. Majd a zsemlemorzsát egy külön edénybe helyezzük, keverjük össze azt a sóval és a borssal.
Forgassuk meg a csirkeszeletet a tojásban, majd a zsemlemorzsában.
Melegítsük fel a maradék olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Süssük a csirkét körülbelül 5-5 percig oldalanként, vagy amíg szép sötétbarna színű lesz.
Vegyük ki a csirkét, és vágjuk szeletekre. Keverjük össze a csirkemellszeleteket a mártással, és főzzük körülbelül 10 percig. Keverjük hozzá a főtt pennét, főzzük még néhány percig, hogy átvegye a zamatot, és tálaljuk reszelt sajttal a tetején.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept