Sajtos keksz
Ezt a ropogtatnivalót érdemes megsütni, mert pofonegyszerű elkészíteni, elronthatatlan és nagyon finom. Igen-igen jól olvassátok a receptet ... nem kell bele tojás, így is remekül össze fog állni a tészta. Én egyből dupla adagot sütöttem, tudva azt, hogy van a családban, aki nagyon szereti a sajtos dolgokat ... és milyen jól tettem, mert nálunk így is hamar elfogyott :) Olyan igazi "rájárós" fajta ... ;)
Sajtos keksz
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg liszt
- 10 dkg margarin (hideg)
- 1 tk. cukor
- só (ízlés szerint)
- 1 tk. sütőpor
- 6 dkg félkemény sajt (trappista, hajdú, kisasszondi)
- 5 dkg szezámmag (len, zabpehely)
- kb. 1,5 dl víz
Elkészítés:
1. A lisztbe beletesszük a sütőport, a cukrot, a sót, a lereszelt sajtot, a szezámmagot, és belereszeljük a hideg margarint, majd nagyjából összekeverjük és a végén apránként hozzáadjuk a vizet és jól összegyúrjuk az egészet.
2. A tésztabucinkat egy folpackba becsomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe pihenni.
3. Utána egy lisztezett sík felületen téglalap alakúra és kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát és derelyeszaggatóval négyzetekre vágjuk (kb. 4x4 cm).
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kiszaggatott tésztát, úgy hogy ne érjenek össze, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 12 percig sütjük. (Csak addig, míg egy kis szint nem kap).
5. A kisült kekszeket egy zárható tetejű dobozba tesszük. Így napokig is eláll.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept