Túrós-barackos Charlotte

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Túrós-barackos Charlotte

Hozzávalók 6 személyre

  • _Piskótatekercshez_
  • 6 tojássárgája
  • 6 tojásfehérje
  • 6 ek kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

Töltelékhez

  • kb. 10 dkg baracklekvár
  • 1 nagy pohár joghurt
  • 25 dkg túró
  • 3 púpozott evőkanál cukor
  • 1 doboz/üveg konzerv őszibarack
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

Először elkészítjük a piskótatekercset. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Végül a felvert fehérjét óvatosan a tojássárgájás krémbe forgatjuk. Sütőpapírral bélelt, nagy tepsibe öntjük. Kb. 12 perc alatt készre sütjük előmelegített sütőben, 180 fokon, légkeveréssel. Ha megsül, húzzuk le róla óvatosan a sütőpapírt. Tekerjük fel konyharuha segítségével a piskótát, és hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a tölteléket.
A túrót törjük össze villával, majd habverővel hozzákeverjük a joghurtot, a vaníliás cukrot, a cukrot és a citrom héját. Beleforgatjuk a barackdarabokat is. Ekkor már ne használjunk habverőt.

Szeleteltjük fel a lekvárral megkent tekercset.

Ha készen vagyunk, lerakhatjuk a süti alapját. Vegyünk egy gömbölyű edényt, béleljük ki folpackkal, és szorosan rakjuk egymás mellé a piskótát, hogy befedje az edény alját, belsejét. Rákenjük a túrós krémet, az oldalára is tegyünk! Majd szépen befedjük az egész edényt piskótával.
Lefedjük a tetejét is folpackkal, majd néhány órán keresztül a hűtőben pihentetjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük