Túrós-barackos Charlotte

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Túrós-barackos Charlotte

Hozzávalók 6 személyre:

  • _Piskótatekercshez_
  • 6 tojássárgája
  • 6 tojásfehérje
  • 6 ek kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

Töltelékhez

  • kb. 10 dkg baracklekvár
  • 1 nagy pohár joghurt
  • 25 dkg túró
  • 3 púpozott evőkanál cukor
  • 1 doboz/üveg konzerv őszibarack
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

Először elkészítjük a piskótatekercset. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Végül a felvert fehérjét óvatosan a tojássárgájás krémbe forgatjuk. Sütőpapírral bélelt, nagy tepsibe öntjük. Kb. 12 perc alatt készre sütjük előmelegített sütőben, 180 fokon, légkeveréssel. Ha megsül, húzzuk le róla óvatosan a sütőpapírt. Tekerjük fel konyharuha segítségével a piskótát, és hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a tölteléket.
A túrót törjük össze villával, majd habverővel hozzákeverjük a joghurtot, a vaníliás cukrot, a cukrot és a citrom héját. Beleforgatjuk a barackdarabokat is. Ekkor már ne használjunk habverőt.

Szeleteltjük fel a lekvárral megkent tekercset.

Ha készen vagyunk, lerakhatjuk a süti alapját. Vegyünk egy gömbölyű edényt, béleljük ki folpackkal, és szorosan rakjuk egymás mellé a piskótát, hogy befedje az edény alját, belsejét. Rákenjük a túrós krémet, az oldalára is tegyünk! Majd szépen befedjük az egész edényt piskótával.
Lefedjük a tetejét is folpackkal, majd néhány órán keresztül a hűtőben pihentetjük.

Ezt is szeretjük