Túrós-barackos Charlotte
Túrós-barackos Charlotte
Hozzávalók 6 személyre
- _Piskótatekercshez_
- 6 tojássárgája
- 6 tojásfehérje
- 6 ek kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Töltelékhez
- kb. 10 dkg baracklekvár
- 1 nagy pohár joghurt
- 25 dkg túró
- 3 púpozott evőkanál cukor
- 1 doboz/üveg konzerv őszibarack
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
Először elkészítjük a piskótatekercset. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Végül a felvert fehérjét óvatosan a tojássárgájás krémbe forgatjuk. Sütőpapírral bélelt, nagy tepsibe öntjük. Kb. 12 perc alatt készre sütjük előmelegített sütőben, 180 fokon, légkeveréssel. Ha megsül, húzzuk le róla óvatosan a sütőpapírt. Tekerjük fel konyharuha segítségével a piskótát, és hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a tölteléket.
A túrót törjük össze villával, majd habverővel hozzákeverjük a joghurtot, a vaníliás cukrot, a cukrot és a citrom héját. Beleforgatjuk a barackdarabokat is. Ekkor már ne használjunk habverőt.
Szeleteltjük fel a lekvárral megkent tekercset.
Ha készen vagyunk, lerakhatjuk a süti alapját. Vegyünk egy gömbölyű edényt, béleljük ki folpackkal, és szorosan rakjuk egymás mellé a piskótát, hogy befedje az edény alját, belsejét. Rákenjük a túrós krémet, az oldalára is tegyünk! Majd szépen befedjük az egész edényt piskótával.
Lefedjük a tetejét is folpackkal, majd néhány órán keresztül a hűtőben pihentetjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept