Rugelach

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezzel a sütivel egy komoly baj van.......hogy nem lehet belőle eleget, és elég gyorsan készíteni! Több ismerősöm családja vált függővé tőle, készítsétek el, nem fogtok csalódni benne!
Tipp: célszerű rögtön dupla adaggal indítani...

Rugelach

Hozzávalók 8 személyre:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • csipet só
  • 1 és fél evőkanál cukor
  • 4 evőkanál natúr krémsajt (mascarpone)
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárgája

A szóráshoz

  • natúr kakaópor
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

A krémsajtot, a tojássárgáját és a tejfölt hozzáadjuk a vajjal elmorzsolt cukros, sós liszthez. Jó alaposan kidolgozzuk, két cipóra osztjuk és 30 percig hűtjük. Ezután 30 cm-es kerek lappá nyújtjuk, majd lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk natúr kakaóval elkevert cukorral, (lehet bátran!). 16 felé vágjuk átlósan, egyenként feltekerjük, lekenjük tojásfehérjével, tepsire sorakoztatjuk és 200 fokon megsütjük.
Sütőből kivesszük és rögtön lekenjük mézes víz keverékével. Fontos, hogy forrón tegyük, mert ettől lesz fényes.
Vigyázat! Hajlamos pillanatok alatt köddé válni....és akkor....kezdhetjük újra, elölről az egészet.
Jó sütögetést kívánok és jó étvágyat!

1
2
3
4
Ezt is szeretjük