Fokhagymakrémleves burgonyával
Szívesen találok ki magam új ételeket. Ez is saját recept. Mellé magvas pirított kenyeret adok. A tetejét erős paprikakarikákkal díszítem. Ez a leves kiűzi a vírusokat. Tálaláskor még egy csipet füstölt sajttal is lehet díszíteni.
Fokhagymakrémleves burgonyával
Hozzávalók 4 személyre
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2-3 burgonya
- só
- vegeta vagy leveskocka
- bors ízlés szerint
- _A rántáshoz_
- 1-2 evőkanál liszt
- A leves mennyiségétől függ, kb. 2 dl tej
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A burgonyát kockára vágva felteszem főzni. A vízbe vegetát vagy húslevéskockát, sót teszek. Mikor a burgonya puha, elkészítem a rántást.
A fokhagymákat felaprítom, de nem reszelem le. Pici olajon megpirítom, erre teszem a lisztet. Picit keverem még, a felaprított petrezselyemzöldet rádobom. Leveszem a tűzről, és tejjel felöntöm. Ezt az egészet beleöntöm a megfőtt burgonyába.
A burgonyát nem töröm össze, így nekem gusztusosabb. Annyira legyen sűrű, ahogy ti a krémlevest szeretitek.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept