Fokhagymakrémleves burgonyával

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szívesen találok ki magam új ételeket. Ez is saját recept. Mellé magvas pirított kenyeret adok. A tetejét erős paprikakarikákkal díszítem. Ez a leves kiűzi a vírusokat. Tálaláskor még egy csipet füstölt sajttal is lehet díszíteni.

Fokhagymakrémleves burgonyával

Hozzávalók 4 személyre

  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2-3 burgonya
  • vegeta vagy leveskocka
  • bors ízlés szerint
  • _A rántáshoz_
  • 1-2 evőkanál liszt
  • A leves mennyiségétől függ, kb. 2 dl tej
  • petrezselyemzöld
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát kockára vágva felteszem főzni. A vízbe vegetát vagy húslevéskockát, sót teszek. Mikor a burgonya puha, elkészítem a rántást.
A fokhagymákat felaprítom, de nem reszelem le. Pici olajon megpirítom, erre teszem a lisztet. Picit keverem még, a felaprított petrezselyemzöldet rádobom. Leveszem a tűzről, és tejjel felöntöm. Ezt az egészet beleöntöm a megfőtt burgonyába.
A burgonyát nem töröm össze, így nekem gusztusosabb. Annyira legyen sűrű, ahogy ti a krémlevest szeretitek.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük