Rakott metélt paradicsomos szósszal

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Saját receptjeim szerint szeretek főzni. Ezt egy vasárnapra találtam ki!

Rakott metélt paradicsomos szósszal

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 csomag olasz széles metélt tészta (durum, 2-3 színű)
  • csirkemell /amennyire futja/
  • sajt (többféle)
  • apróra vágott konzerv paradicsom-lében
  • vagy kész bolognai szósz
  • újhagyma
  • fokhagyma
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát kifőzöd.
A csirkemellet befűszerezed olyan fűszerekkel, amiket te szeretsz, és szeletekben szép aranyra sütöd. Ezután apró kockákra felvágod!
A visszamaradt zsírban újhagymát és kis fokhagymát pirítasz, a felkockázott csirkehúst beledobod, és ráöntöd a paradicsomszószt!
Ha kész szószt veszel, akkor csak összekevered, és teszel bele még plusz oregánót és bazsalikomot, őrölt borsot.
Ha csak paradicsomkonzerv, akkor addig ízesíted, amíg ízlésednek megfelelő lesz!
Pici cukor nagyon pikánssá teszi!
A tepsi aljára valódi vajat teszel, erre egy sor tésztát, egy sor husis szószt raksz, és elosztasz rajta egy kisebb tejfoltnyi sajtot. Majd a másik sor tészta jön, és hagysz egy kis szószt a tetejére is. Először a sajtot szórod rá, ezután a szószt, és tolod a sütőbe, hogy szép piros legyen a teteje. Mikor kész, a tetejét díszíted sajttal.
Én a 3féle sajtot(parmezán, mozzarella és cheddar) összekevertem!
Hihetetlenül finom!!

1
2
Ezt is szeretjük