Dani szelet

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mást szerettem volna készíteni, azonban ez lett belőle. Utólag már nem bánom, mivel nagyon finom lett.

Dani szelet

Hozzávalók 12 személyre

  • 8 db tojás
  • 16 dkg kristálycukor
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs a tésztába
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl tejszín
  • 0,5 dl narancslé
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 db érett avokádó
  • 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs a krémbe
  • 1 dl rum
  • kockákra vágott piskóta

Díszítéshez

  • 2 dl tejszín
  • kevés étcsokoládé
  • kevés vegyes aszalt gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

1. Az 5 dkg étcsokoládét felolvasztjuk, az aszalt gyümölcsöket összevagdaljuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A tojásfehérjét a cukor 2/3 részével habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a maradék cukorral, majd hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, a habbá vert fehérjét és a liszttel elkevert aszalt gyümölcsöket. Kb. 24*40 cm-es tepsiben 180 fokon, kb. 35 perc alatt készre sütjük.
3. A krémhez való aszalt gyümölcsöt megáztatjuk a rumban.
4. A krémhez 0,5 dl tejszínbe belereszeljük 1 narancs héját, elkeverjük 0,5 dl narancslével, majd forrásig melegítjük 5 dkg vajjal, beleszórjuk a 15 dkg étcsokoládét, elkeverjük, miután elolvadt a csoki, kihűlésig félretesszük.
5. 1 dl tejszínt forrásig melegítünk 5 dkg vajjal, beleszórjuk a 15 dkg fehér csokoládét, elkeverjük, miután elolvadt a csoki, kihűlésig félretesszük.
6. A kihűlt piskóta széleit kb. 1 cm szélesen körbevágjuk és a levágott széleket kockákra vágjuk, majd elkeverjük a rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel és meglocsoljuk egy kevés rummal, (egyéb maradék piskótát is felhasználhatunk a krémhez).
7. A fehér csokoládés krémet összekeverjük a mascarpone krémsajttal és hozzákeverjük a pürésített avokádót, majd a kockákra vágott piskótával elkevert aszalt gyümölcsöket.
8. A piskóta tetejére rákenjük az étcsokoládés krémet, majd a piskótával összekevert fehér csokoládés krémet és végül a habbá vert tejszínt.
9. Olvasztott csokoládéval és aszalt gyümölcsökkel díszítjük, majd tálaljuk.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük