Sajttal bundázott, pikáns csirkemell

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Ennek a divatos mintának még Katalin sem tud ellenállni: nem csoda, hogy ilyen népszerű »

Nincs 1 óra, de durván felébreszti az anyagcserét: karcsúsító edzés nemcsak haladóknak »

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csirkemellel készítettem, de pulykamellből is kipróbáltam már, finom puha lesz a hús. A mostani receptet snidlinggel ajánlom, de lehet medvehagymával, újhagymával, póré- vagy vöröshagymával is elkészíteni. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!

Sajttal bundázott, pikáns csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • (4 személyre)
  • 2 darab egész, filézett csirkemell
  • 3 tojás
  • 4 dl tejszín
  • fél marék snidling
  • 25-30 dkg reszelt sajt (trappistát és goudát használtam vegyesen)
  • őrölt bors
  • liszt a bundázáshoz
  • kevés olaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket kettévágtam, majd lapjában is két részre szeltem (összesen 8 szeletet kaptam), besóztam, borsoztam, kicsit állni hagytam. A tojásokat leütöttem, pici sóval felvertem, lisztet tettem egy tányérba, a sajtot lereszeltem. A lisztbe, felvert tojásba, reszelt sajtba paníroztam a hússzeleteket.
Kevés olajat csorgattam egy tepsibe, egymás mellé fektettem a panírozott szeleteket. A tejszínt hozzáöntöttem a maradék tojáshoz, sóztam, borsoztam és egy fél marék snidlinget felaprítottam, összekevertem.
Ráöntöttem a tepsiben várakozó, panírozott hússzeletekre, elrendeztem, hogy mindenhol legyen a tejszínes keverékből.
180 fokon, alufóliával letakarva kezdtem sütni, kb. 20 perc múlva megnéztem. Ha már puha, a fóliát leveszem és úgy sütöm tovább, pirosra. Lehet még plusz sajtot szórni a tetejére és kicsit megpirítani. Ha lesz egy kevés leve, az hűlés közben besűrűsödik, de a köretre locsolva is nagyon finom.

Rizibizivel tálaltam, de más körettel is lehet kínálni. Meggykompóttal vagy őszibarackkal, salátával körítve is nagyon finom.

Laktató, ízletes fogás. Készítsétek el Ti is!

Tipp: lehet füstölt sajttal is készíteni, a snidling igazi pikáns ízt ad az ételnek...de másfajta hagyma is ugyanezt a hatást tudja elérni.

Nagyon jó étvágyat kívánok!

1
2
3
4
Ezt is szeretjük