Húsvéti kalácskoszorú

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kalács elmaradhatatlan résztvevője az ünnepnek.
Aszalt gyümölccsel töltött kalácskoszorút ajánlok az ünnepi asztalra.

Húsvéti kalácskoszorú

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 1,8 dl tej
  • 3,4 dkg élesztő
  • 2 kisebb vagy 1 nagy tojás
  • csipet só
  • 5 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 citrom reszelt héja

Töltelék

  • 20 dkg aszalt gyümölcs vegyesen
  • 10 dkg nádcukor
  • 1,5 dkg őrölt fahéj
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • kevés tej a lekenéshez

Díszítés

  • 1 púpozott evőkanál porcukor
  • annyi citromlé, hogy folyós masszát kapjunk
  • aszalt gyümölcsök
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez való aszalt gyümölcsöket kis kockákra feldaraboljuk.(Bármi lehet, mazsola, aszalt sárgabarack, cukrozott narancshéj, cukrozott ananász,lényeg az előírt súly betartása.)
Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben, a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk a tésztát.
Duplájára kelesztjük. Lisztezett alapon kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, lekenjük az olvasztott vajjal, meghintjük cukorral, fahéjjal.
Rászórjuk a felaprított aszalt gyümölcsöket, feltekerjük, mint a bejglit. A két végét tejjel kicsit megkenjük és "összeragasztjuk", picit összecsípjük, körben a tésztarészeket a találkozásuknál.
Ollóval 2/3 részig bevágjuk, kb. 2 ujjnyi szélesen és kicsit oldalra megdöntjük a szeleteket. Kb. 20 percig kelesztjük újra, lekenjük tejjel, majd 190 fokos sütőben, szép pirosra sütjük.

Rácsra tesszük, ha kihűlt, citromos mázat csorgatunk rá, aszalt gyümölcsökkel díszítjük.

Jó sütögetést, jó étvágyat kívánok!

Szeretetteljes húsvéti ünnepeket kívánok!

Tipp: a citrommázhoz 1-2 teáskanálnyi friss citromlevet annyi porcukorral keverjünk el, hogy sűrű, de folyós állagú legyen.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük