Húsvéti kalácskoszorú

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kalács elmaradhatatlan résztvevője az ünnepnek.
Aszalt gyümölccsel töltött kalácskoszorút ajánlok az ünnepi asztalra.

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 1,8 dl tej
  • 3,4 dkg élesztő
  • 2 kisebb vagy 1 nagy tojás
  • csipet só
  • 5 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 citrom reszelt héja

Töltelék

  • 20 dkg aszalt gyümölcs vegyesen
  • 10 dkg nádcukor
  • 1,5 dkg őrölt fahéj
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • kevés tej a lekenéshez

Díszítés

  • 1 púpozott evőkanál porcukor
  • annyi citromlé, hogy folyós masszát kapjunk
  • aszalt gyümölcsök
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez való aszalt gyümölcsöket kis kockákra feldaraboljuk.(Bármi lehet, mazsola, aszalt sárgabarack, cukrozott narancshéj, cukrozott ananász,lényeg az előírt súly betartása.)
Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben, a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk a tésztát.
Duplájára kelesztjük. Lisztezett alapon kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, lekenjük az olvasztott vajjal, meghintjük cukorral, fahéjjal.
Rászórjuk a felaprított aszalt gyümölcsöket, feltekerjük, mint a bejglit. A két végét tejjel kicsit megkenjük és "összeragasztjuk", picit összecsípjük, körben a tésztarészeket a találkozásuknál.
Ollóval 2/3 részig bevágjuk, kb. 2 ujjnyi szélesen és kicsit oldalra megdöntjük a szeleteket. Kb. 20 percig kelesztjük újra, lekenjük tejjel, majd 190 fokos sütőben, szép pirosra sütjük.

Rácsra tesszük, ha kihűlt, citromos mázat csorgatunk rá, aszalt gyümölcsökkel díszítjük.

Jó sütögetést, jó étvágyat kívánok!

Szeretetteljes húsvéti ünnepeket kívánok!

Tipp: a citrommázhoz 1-2 teáskanálnyi friss citromlevet annyi porcukorral keverjünk el, hogy sűrű, de folyós állagú legyen.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük