Hokkaido kalács

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hokkaido kalács

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • csipet só
  • 3 ek porcukor
  • 3 dkg élesztő
  • 1 db tojás a lekenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A kenyérsütőgép üstjébe beletesszük ebben a sorrendben a hozzávalókat. Először a tejszínt, a tejet, a lisztet, csipet sót, cukrot és rámorzsoljuk az élesztőt. Elindítjuk a dagasztó programot, és bedagasztjuk a tésztát.

Én a dagasztás végén kikapcsoltam a gépet, majd újra elindítottam és megint megdagasztottam a tésztát. Így a kétszeri dagasztásnak köszönhetően, nagyon szép sima lett a tészta.
Ezután áttesszük a kelesztőtálba, majd egy óra alatt duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületre kiborítjuk, majd 4 egyforma részre elosztjuk.
Mindegyik tésztából hosszú csíkokat nyújtunk, majd feltekerjük.

Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, majd szépen egymás mellé helyezzük a feltekert tésztatekercseket. Ezután meleg helyen ismét duplájára kelesztjük.
Ha szépen megkelt, akkor a tetejét felvert tojással le kell kenni.

Előmelegített sütőbe helyezzük, majd 180 fokon 35-40 percig kell sütni. (Én légkeverésnél 150 fokon, 40 percig sütöttem.)
10 perc sütés után a tetejét alufóliával letakarjuk, hogy sütés közben a teteje ne égjen meg!!!!!!

A sütőből kivéve rácsra helyezzük, és szeletelés előtt teljesen kihűtjük.

Ezt is szeretjük