Tavaszi kikelet saláta
Jó kedvre derítő színeket és ízeket varázsolhatunk a tányérunkra, egy ízletes, frissen készített, vitaminokban gazdag salátával.
Tavaszi kikelet saláta
Hozzávalók 2 személyre
- néhány levél jégsaláta
- 3-4 paradicsom
- 1 édeskömény
- 6-8 piros hónapos retek
- 1 szál póréhagyma
- lime leve
- só
- bors
- olívaolaj
- magos mustár
- parmezán forgács
Lehet hozzá
- fél csirkemell
- só
- bors
Elkészítés:
Egy nagyobb tálra vagy tányérra körben elrendezzük a jégsaláta leveleit.
Felszeleteljük a retket, a paradicsomot, a póréhagymát. Az édeskömény száras részét levágjuk, a zöld levélkét lecsipkedjük, félretesszük, a növényt kettévágjuk és keresztben felszeleteljük.
1 fél csirkemellet sóval, borssal, kedvenc fűszerrel ízesítünk, kevés olajon párolva megpirítjuk.
A megsült, kihűlt csirkehúst vékonyan felszeleteljük.
A salátalevelekre tetszőlegesen elrendezzük a felszeletelt hozzávalókat, parmezán sajtból forgácsokat vágunk, megszórjuk vele. Az édeskömény zöldjét - felaprítva - szintén rászórjuk.
A dresszinghez: 3-4 evőkanál olívaolajat, 1 teáskanál magos mustárt, ízlés szerint lime levét, sót, frissen őrölt feketeborsot összekeverünk és megöntözzük vele a kész salátát.
Frissen elkészítve a legfinomabb.
Önmagában fogyasztjuk, de kínálhatunk mellé pirítóst.
Ízletes, finom saláta.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp: készülhet bármilyen maradék sült felhasználásával, vagy hús nélküli változatban is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept