Narancsos tiramisu golyó
Most akkor jöjjön a másik sütés nélküli golyónak a receptje... ami nem más, mint a narancsos ízű mascarponéval töltött tiramisu golyó. A belsejébe azért készítettem ezt a nagyon finom krémet, hogy ne legyen olyan száraz, de szerintem így az íze is izgalmasabb lett ...
Mindenkinek tiszta szívből ajánlom, mert nagyon-nagyon finom!
Narancsos tiramisu golyó
Hozzávalók 6 személyre
Kekszes massza
- 50 dkg darált háztartási keksz
- másfél doboz mascarpone (1 doboz 250g-os)
- kb. 13 ek. erős fekete kávé
- 5 ek. porcukor
- 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
Krém
- 1/2 doboz mascarpone
- 4 ek. porcukor
- 1 narancs reszelt héja
Forgatáshoz
- kb. 4-5 ek. kakaópor (cukrozatlan)
Elkészítés:
1. A darált háztartási kekszet a porcukorral, a másfél doboz mascarponéval, a kakaóporral és a kávéval jól összekeverjük, majd összegyúrjuk. (Ha nem állna össze, akkor tegyünk bele még kávét, ha pedig nagyon ragacsos, akkor a darált kekszet).
2. A fél doboz mascarponéba beletesszük a porcukrot és a lereszelt narancs héját, majd jól összekeverjük.
3. A kekszmasszából kb. diónyi mennyiséget a tenyerünkbe nyomkodunk (kosárkákat), és egy kiskanál nyelének a segítségével a "kosárka" közepébe teszünk a narancsos krémből, majd golyóvá formázzuk. (Nem baj, ha egy kicsit kifolyik a krém). Majd a kakaóporba megforgatjuk a golyókat.
Jó étvágyat kívánok!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept