Kólás palacsinta boros mártással

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Páromnak Valentin-napra készítettem. A vörösbort kólával vegyítve a tányéron is kipróbáltam. Nagy sikert aratott.

Kólás palacsinta boros mártással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • egy kávéskanál só
  • egy evőkanál cukor
  • 3 dl kóla
  • 5 dkg vaj

Vörösboros meggymártás

  • 40 dkg kimagozott meggy
  • 3-4 evőkanál cukor
  • citromhéj
  • forralt bor fűszerkeverék ízlés szerint
  • 1 evőkanál liszt
  • 1dl tejszín
  • 1,5 dl vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

Mártás:
A meggyet, cukorral, citromhéjjal, és a fűszerkeverékkel ízesített hideg vízben feltesszük főni. A víz éppen csak ellepje a gyümölcsöt. Amikor felforrt, a tejszínt elkeverjük a liszttel. Behabarjuk vele a mártást, és összeforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vörösbort, szükség szerint cukrozzuk.

Tészta
A kólás palacsintához egy nagy edényben összekeverjük a lisztet, sütőport, sót és cukrot. Csinálunk egy lyukat a közepébe, és beleöntjük a kólát, a tojást és az olvasztott vajat.
Összekeverjük, sűrű tésztát fogunk kapni. Ettől marad vastag a serpenyőben, és ettől emelkedik fel. Nem kell pihentetni, azonnal süthetjük.
Forrósítsuk meg és olajozzuk be a serpenyőt. A tésztából öntsünk bele kb. fél dl-nyi adagot, hogy 8-10 cm átmérőjű, kis lepényeket kapjunk. Közepes hőfokon süssük. Pár perc múlva fordítsuk meg, amikor halványbarna. Másik felét fél percig süssük. Vörösboros meggymártással tálaljuk.

Ezt is szeretjük