Kólás palacsinta boros mártással
Páromnak Valentin-napra készítettem. A vörösbort kólával vegyítve a tányéron is kipróbáltam. Nagy sikert aratott.
Kólás palacsinta boros mártással
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- egy kávéskanál só
- egy evőkanál cukor
- 3 dl kóla
- 5 dkg vaj
Vörösboros meggymártás
- 40 dkg kimagozott meggy
- 3-4 evőkanál cukor
- citromhéj
- forralt bor fűszerkeverék ízlés szerint
- 1 evőkanál liszt
- 1dl tejszín
- 1,5 dl vörösbor
Elkészítés:
Mártás:
A meggyet, cukorral, citromhéjjal, és a fűszerkeverékkel ízesített hideg vízben feltesszük főni. A víz éppen csak ellepje a gyümölcsöt. Amikor felforrt, a tejszínt elkeverjük a liszttel. Behabarjuk vele a mártást, és összeforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vörösbort, szükség szerint cukrozzuk.
Tészta
A kólás palacsintához egy nagy edényben összekeverjük a lisztet, sütőport, sót és cukrot. Csinálunk egy lyukat a közepébe, és beleöntjük a kólát, a tojást és az olvasztott vajat.
Összekeverjük, sűrű tésztát fogunk kapni. Ettől marad vastag a serpenyőben, és ettől emelkedik fel. Nem kell pihentetni, azonnal süthetjük.
Forrósítsuk meg és olajozzuk be a serpenyőt. A tésztából öntsünk bele kb. fél dl-nyi adagot, hogy 8-10 cm átmérőjű, kis lepényeket kapjunk. Közepes hőfokon süssük. Pár perc múlva fordítsuk meg, amikor halványbarna. Másik felét fél percig süssük. Vörösboros meggymártással tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept