Erdei gyümölcsös párolt káposza

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hagyományos fogásokat frissítek fel mostanság egy kis újdonsággal. A fanyar gyümölcsök és a mézes káposzta kiváló párost alkot! Ellenállhatatlan, színes, ízletes! Egy szürke napon garantáltan feldobja az ember hangulatát!

Erdei gyümölcsös párolt káposza

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg káposzta (ebben az esetben vörös káposzta)
  • 25 dkg fagyasztott vegyes erdei gyümölcs (áfonya, málna, ribizli)
  • 3 ek. méz (akác)
  • 4 ek. olívaolaj
  • 0,5 dl ecet (10%-os)
  • 1 ek. só
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát megszabadítjuk külső leveleitől, kivágjuk a torzsáját és vékony szálakra aprítjuk/gyaluljuk. Egy evőkanál sóval megszórjuk a zöldséget és néhány percig állni hagyjuk.

Egy nagy serpenyőben olívaolajat hevítünk erre ráöntjük a káposztát, majd ecettel és 3 evőkanál mézzel meglocsoljuk. Természetesen mindenki saját ízlésének megfelelően alakíthatja ezt a köretet. Ki édesebb, ki pedig savanykásabb ízvilágot álmodhat meg a lábasban. Méz helyett cukrot is használhatunk.

Kb. 20-25 perc párolás és gyakori kevergetés után lehúzzuk a serpenyőnket a tűzről és fagyasztott erdei gyümölcsöket hozzáforgatjuk a meleg káposztához. Melegen tálaljuk!

Mihez ajánlom?
Magában is tökéletesen finom, de sült zöldségfasírttal kiváló! Ha pedig ragadozók vagyunk, akkor vadak, kacsa, liba jó cimborája lesz a tányéron a párolt káposzta ezen változata.

Ezt is szeretjük