Fánk
Ez is érdekelhet
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)
beauty and style

Top olvasott cikkek
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
A család szereti a gusztusosan díszített édességet. Így a gyerekek is besegíthetnek a díszítéssel.
Fánk
Hozzávalók 6 személyre:
- 50 dkg liszt
- 6 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 2 dl tej
- 4 dkg élesztő
- 5 tojássárgája
- csipet só
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom enyhén cukros, langyos tejben. A margarint megolvasztom, és a lisztre helyezem a többi hozzávalóval együtt, majd jól megdagasztom. Fél óra kelesztés után 1 cm vastagra kiszaggatom, amiket lisztezett tálcára vagy gyúrótáblára helyezek és még 15 percet kelesztem. Ezután forró olajban mindkét oldalát megsütöm. Olvasztott porcukorba forgatom esetleg csokoládéba (akár fehér is lehet ) mártom és kókusszal vagy színes tortadarával díszítem.

Még több recept