Cukkinis tócsni
Ez is érdekelhet
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)
beauty and style

- Újra divatos a vastag nyaklánc: nem lesz giccses a feltűnő fuksz, ha így viseled »
- Kipróbáltuk a legegyszerűbb bőrszépítő kombót: így a leghatásosabb a hialuronsavas hidratálás »
- Sosem mondanád meg, miből készültek ezek a menő táskák: Karl Lagerfeld kedvenc darabját gondolta újra a csodaszép modell »
Top olvasott cikkek
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Emilio felesége bombázó modellé fogyott: Tináról dögös fotók készültek
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
Nyáron a kiskertemben mindig található cukkini, így a nyári napokon sűrűn szerepel az elkészített ételeim között a cukkinis tócsni. Tejföllel isteni!
Cukkinis tócsni
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 közepes cukkini
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- liszt, amennyit felvesz
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- petrezselyem
- olaj a sütéshez
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk. Pár perc után kinyomkodjuk, és hozzátesszük a fűszereket, vöröshagymát, a fokhagymát préselve, tojást, lisztet, kevés zsemlemorzsát, és fakanállal összekeverjük. Serpenyőbe kevés olajat teszünk, felforrósítjuk, majd kb. 1 ek. masszát teszünk a serpenyőbe, a kanállal laposra nyomjuk, kb. fél tenyérnyire, majd mindkét oldalát pirosra sütjük.

Még több recept