Valentin-tekercs

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Édes kedveskedés volt a Páromnak Valentin-napon.

Valentin-tekercs

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 tojás
  • 1 tojásfehérje
  • 13 dkg margarin
  • 4 dkg liszt
  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 11 dkg cukor
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 3 dl tej
  • 20 dkg túró
  • 15 dkg málna
  • kevés ételfesték
Recept idők

Elkészítés:

A díszítő mintához az 1 tojásfehérjét 3 dkg cukorral keményre felverjük, majd hozzákeverünk 3 dkg megolvasztott margarint és 4 dkg lisztet, végül kevés ételfestékkel megszínezzük. Habzsákba töltjük a masszát, és sütőpapírral bélelt gáztepsire tetszőlegesen szíveket rajzolunk. Amíg a piskóta elkészül, a tepsit a hűtőbe tesszük. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. 6 evőkanál liszttel elkeverjük a sütőport. A fehérjét kemény habbá felverjük, a 6 evőkanál cukrot a sárgájával keverjük ki alaposan. A sárgájás masszához hozzászitáljuk a lisztet, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Az előkészített mintára ráöntjük a masszát, és 180 fokon készre sütjük. Egy megnedvesített konyharuhára borítjuk a megsült piskótát. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd konyharuhával együtt feltekerjük, és így hűtjük ki. A krémhez a pudingot 8 dkg cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A kihűlt pudingot jól kihabosítjuk 10 dkg margarinnal, hozzáadjuk a túrót, végül hozzáforgatjuk a málnát is. A piskótát megkenjük a krémmel, majd feltekerjük. Ízlés szerint díszíthetjük tovább az elkészült tekercset az alkalomnak megfelelően.

Ezt is szeretjük