Valentin-tekercs
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Kutyabaj - a halálos szívférgesség (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Sosem gondoltad volna, hogy ezek a divatszínek milyen jól mutatnak együtt: minden szettből kihozzák a maximumot »
- Nem csak méregdrága ruhákban lehetsz stílusos: 10 tipp, amitől kifinomultan divatos lesz az öltözéked »
- Elképesztő, mit tesz a bőrrel a stressz és a szorongás: mély ráncokat, pattanásokat, és allergiás reakciókat is okozhat hosszú távon »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Édes kedveskedés volt a Páromnak Valentin-napon.
Valentin-tekercs
Hozzávalók 4 személyre:
- 6 tojás
- 1 tojásfehérje
- 13 dkg margarin
- 4 dkg liszt
- 6 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
- 11 dkg cukor
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag tejszínes pudingpor
- 3 dl tej
- 20 dkg túró
- 15 dkg málna
- kevés ételfesték
Elkészítés:
A díszítő mintához az 1 tojásfehérjét 3 dkg cukorral keményre felverjük, majd hozzákeverünk 3 dkg megolvasztott margarint és 4 dkg lisztet, végül kevés ételfestékkel megszínezzük. Habzsákba töltjük a masszát, és sütőpapírral bélelt gáztepsire tetszőlegesen szíveket rajzolunk. Amíg a piskóta elkészül, a tepsit a hűtőbe tesszük. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. 6 evőkanál liszttel elkeverjük a sütőport. A fehérjét kemény habbá felverjük, a 6 evőkanál cukrot a sárgájával keverjük ki alaposan. A sárgájás masszához hozzászitáljuk a lisztet, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Az előkészített mintára ráöntjük a masszát, és 180 fokon készre sütjük. Egy megnedvesített konyharuhára borítjuk a megsült piskótát. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd konyharuhával együtt feltekerjük, és így hűtjük ki. A krémhez a pudingot 8 dkg cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A kihűlt pudingot jól kihabosítjuk 10 dkg margarinnal, hozzáadjuk a túrót, végül hozzáforgatjuk a málnát is. A piskótát megkenjük a krémmel, majd feltekerjük. Ízlés szerint díszíthetjük tovább az elkészült tekercset az alkalomnak megfelelően.

Még több recept