Farsangi fánk

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Anyukám készítette most hétvégén, valami isteni lett. Ez több mint 1 egész adag.

Farsangi fánk

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 csésze tej
  • 4 dkg friss élesztő
  • 2 ek porcukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 kg liszt
  • másfél l olaj a sütéshez
  • (Ízlés szerint a tésztához rumot is adhatunk.)
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben, kevés cukorral. Majd az átszitált liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű vajat és a tojássárgáját. Jól kidolgozzuk, hólyagosra dagasztjuk a tésztát. Meleg helyen, ruhával letakarva, kb. duplájára kelesztjük. Arra nagyon vigyázzunk, hogy a tészta meg ne fázzon. Ha megkel, lisztezett deszkán 2ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk a tésztát, és bő, forró olajban megsütjük mindkét oldalát. Lecsepegtetjük az olajat, majd tálra rakjuk, és megszórjuk vaníliás porcukorral. Házi lekvárral kínáljuk.

Ezt is szeretjük