Legényfogó leves

- 3 pofonegyszerű, félig feltűzött frizura, ami szupernőiessé teszi a megjelenést: vállig érő hajból is elkészíthetőek »
- Kisimítják az apróbb ráncokat, megtisztítják a pórusokat: 7 arcápoló eszköz, ami szebbé teszi a bőrt »
- Energiát ad, mégsem hizlal, és tökéletesen helyettesíti az édességet: ínycsiklandó gyümölcspép, tele vitaminnal »
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Kipucolják a májat, tartós fogyást okoznak, és nagyon finomak: 8 étel, amiből egyél többet
A keringő legenda szerint, a lányos anyák a jövendőbeli vejük elkápráztatása és jóllakatása miatt készítették a levest. Mert ugyebár " egy férfi szívéhez, a gyomrán keresztül vezet az út" Sokféle módon készítik, én ebben a formában tálaltam.
Legényfogó leves
Hozzávalók 6 személyre:
- (4-6 személyre)
- 50 dkg pulykamell
- 5 közepes méretű sárgarépa
- 1 darab megtermett fehérrépa
- 1 -1 kisebb darab karalábé és zeller
- 1 paradicsom
- 1 tv paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg zöldborsó
- só
- bors
- ételízesítő
- 2-3 evőkanál zsiradék
- zeller zöldje
- 1/2 csokor petrezselyem zöldje
Gombóchoz
- 2 dl tej
- csipet só
- 4 dkg vaj
- 12 dkg liszt
- 2 tojás
- 1/2 csokor petrezselyem zöldje
Elkészítés:
A húst kockákra vágjuk, a zsiradékon pirítani kezdjük, sóval, borssal fűszerezzük. A zöldségeket karikákra felvágjuk, daraboljuk, majd hozzáadjuk a húshoz. Tovább pirítjuk néhány percig, mehet hozzá a borsó, a paradicsom, a paprika, héjastól a hagyma és a zöldek. Összekavarjuk, felengedjük 2-2,5 liter vízzel. Sót, borsot, ételízesítőt adunk hozzá, főzni kezdjük, lefedjük.
Elkészítjük a gombócokat, a tejet csipet sóval, a vajjal, egy kis lábasba felforraljuk. A lisztet belekeverjük, addig keverjük, amíg a massza elválik az edény falától. Levesszük a tűzről, félretesszük, kicsit hűlni hagyjuk. Beledolgozzuk a 2 tojást és a felaprított petrezselyem zöldjét.
Vizezett kezünkkel kis gombócokat, kb. 18 darabot formázunk, és az időközben puhára, készre főtt levesbe helyezzük. Még 10 percig lassú tűzön főzzük, tálaláskor frissen aprított petrezselyem zöldjével megszórjuk.
(A paprikát, paradicsomot, hagymát és a zöldeket kihalászhatjuk tálalás előtt a levesből.)
Nagyon finom, ízletes leves.
Jó étvágyat kívánok! Remélem ízleni fog!




Még több recept