Áfonyás deszertszívtorta.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tanácsok, tippek
Az áfonyát 3 ek. barna cukorral, és 2 ek. vörösborral feltettem főzni, majd dobtam hozzá fahéjat, és 1 ek. citromlevet is öntöttem hozzá. Amíg a cukor el nem olvad, és 2 ek. étkezési keményítőt kevés vízzel kikevertem, és azzal sűrítettem be az áfonyát. 15 dkg friss áfonyából készült. Kihűtöttem, eltávolítottam a fahéjat, és kevertem a krémsajthoz. Persze készen is lehet kapni, de nekem így sokkal jobban ízlik.

Áfonyás deszertszívtorta.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30 dkg piskótamaradék
  • 1/2 csésze feketekávé
  • 1/2 dl rum
  • 5 dkg margarin
  • 1 tk. aroma vanília

Krém

  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 5 ek. áfonyadzsem (friss gyümölcsből készítve, vagy készen)
  • 15 dkg margarin
  • 1 darab tojássárgája
  • 10 dkg porcukor

A tetejére

  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek. citromlé
  • 1 tk. málnapiros folyékony színező
  • 1 darab tojásfehérje
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a kávét, rumot, vajat, aromát hozzátesszük, és összegyúrjuk, majd a formába belerakjuk, és eligazítjuk szépen. A krémsajthoz hozzákeverjük az áfonyadzsemet. A margarint a cukorral, tojássárgájával, habosra keverjük, végül a sajtkrémhez adjuk. Rákenjük a piskóta tetejére, és egy kenőkéssel simára igazítjuk. Plusz órát a hűtőben tartjuk, majd a mázat elkészítjük. A tortából kifordítjuk, a sütit, majd egy másik tál segítségével ráborítjuk, és vissza már a szervírozó tálra. Bevonjuk a mázzal, és hűtőben tartjuk szikkadni, hogy a máz kössön.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük