Rakott tészta
Rakott tészta
Hozzávalók 8 személyre
- 1 kg darált sertéscomb
- 1 csomag spagetti
- 1 nagy doboz tejföl
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 kiskanál ételízesítő
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
1.) A darált húst kevés olajon megforgatjuk. Ízesítjük a reszelt fokhagymával, sóval, borssal és az ételízesítővel. Fedő alatt puhára pároljuk.
2.) A spagetti tésztát forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
3.) Egy tűzálló tálat kikenünk teavajjal, majd beletesszük a megfőtt tészta felét. Kanalazzunk rá 3-4 kanál tejfölt, majd az elkészült darált húst rátesszük. Befedjük a megmaradt tésztával és a teavajat rámorzsoljuk a tetejére. A megmaradt tejfölt rákenjük, és megszórjuk a reszelt sajttal.
4.) Előmelegített sütőben 170°C-on 30 percig sütjük, míg a sajt piros nem lesz a tetején.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept