Csupacsoki torta
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Életem első tortareceptje volt, amit szilveszterkor próbáltam megcsinálni, és rögtön a kedvenc süteményemmé vált, pedig eléggé édesszájú vagyok. Azóta többször is sütöttem, mindig változatosan, pl. szülinapomra is, de a végeredmény ugyan az= Isteni!
Azt szeretem a legjobban benne, hogy a tésztája egyenesen elolvad a szájban, hiába esszük hidegen, s az étcsokoládé erősen dominál a cukorral egybevegyülve.
Csupacsoki torta
Hozzávalók 6 személyre:
- 20 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 1,5 dl víz
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg kristálycukor
- 1,5 dl joghurt
- 2 db tojás
- 1 marék dió és/vagy mandula
- 1 csomag tortabevonó
- 1 csomag csokidara
Elkészítés:
Először a csokit, a vizet, és a vajat összeolvasztjuk.
Csomómentesre keverjük a liszttel, a sütőporral, a cukorral, a joghurttal, a tojásokkal, majd végül a dióval és/vagy a mandulával.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük(de lehet vajazott tepsibe is), majd előmelegített sütőben megsütjük.
A tortabevonót megolvasztjuk, majd ha már teljesen megolvadt, a kihűlt tésztára kenjük egyenletesen elosztva.
Sütési hőfok: 180 fok, általában 30-35 percet szoktam sütni.
Még több recept