Csupacsoki torta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Életem első tortareceptje volt, amit szilveszterkor próbáltam megcsinálni, és rögtön a kedvenc süteményemmé vált, pedig eléggé édesszájú vagyok. Azóta többször is sütöttem, mindig változatosan, pl. szülinapomra is, de a végeredmény ugyan az= Isteni!
Azt szeretem a legjobban benne, hogy a tésztája egyenesen elolvad a szájban, hiába esszük hidegen, s az étcsokoládé erősen dominál a cukorral egybevegyülve.

Csupacsoki torta

Hozzávalók 6 személyre:

  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl víz
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1,5 dl joghurt
  • 2 db tojás
  • 1 marék dió és/vagy mandula
  • 1 csomag tortabevonó
  • 1 csomag csokidara
Recept idők

Elkészítés:

Először a csokit, a vizet, és a vajat összeolvasztjuk.
Csomómentesre keverjük a liszttel, a sütőporral, a cukorral, a joghurttal, a tojásokkal, majd végül a dióval és/vagy a mandulával.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük(de lehet vajazott tepsibe is), majd előmelegített sütőben megsütjük.
A tortabevonót megolvasztjuk, majd ha már teljesen megolvadt, a kihűlt tésztára kenjük egyenletesen elosztva.
Sütési hőfok: 180 fok, általában 30-35 percet szoktam sütni.

Ezt is szeretjük