Lazachab kapros burgonyasalátával

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A lazac nagyon finom és sok vitamin forrása, ha valaki pedig szereti a halat, akkor biztos vagyok benne, hogy ez a lazachabos étel is ízleni fog neki, amihez annyit fűznék hozzá: JÓ ÉTVÁGYAT!

Lazachab kapros burgonyasalátával

Hozzávalók 6 személyre:

A burgonyasalátához

  • 40 dkg burgonya
  • 20 dkg apró roppanós csemege uborka (levével együtt)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor friss kapor

A lazachabhoz

  • 1 evőkanál frissen reszelt torma
  • 20 dkg tejszínes krémsajt
  • 10 dkg füstölt lazac
  • frissen őrölt bors
  • 2 tojásfehérje
Recept idők

Elkészítés:

1. A tisztított, apróra kockázott burgonyát előző nap főzzük puhára sós vízben. Ha kész, szűrjük le, még melegen keverjük el az uborka leszűrt levével. Az uborkát szintén kockázzuk apróra, keverjük a krumplihoz a finomra aprított hagymával és kaporral együtt. Hűtőszekrényben érleljük össze az ízeket.

2. A tálalás napján reszeljük le a tormát, keverjük el a krémsajttal, az apróra kockázott füstölt lazaccal. Frissen őrölt borssal ízesítsük a krémet. Sózni valószínűleg nem szükséges, mert a lazac is sós.

3. A tojásférjét verjük fel kemény habnak, forgassuk óvatosan a krémhez. Tálalásig tartsuk hűtőszekrényben. Krumpli helyet készíthetünk hozzá párolt zöldségeket is vagy bármilyen köretet.

Ezt is szeretjük