Héjában sült burgonya gorgonzolakrémmel

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krumpli az, ami szinte mindig és mindenkor fogyasztható bármilyen köretnek, egytálételnek. Nagyon finom ez a töltött krumpli, ajánlom mindenkinek, aki szereti a krumplit.

Héjában sült burgonya gorgonzolakrémmel

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 nagyobb burgonya
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 10 dkg mascarpone
  • 10 dkg gorgonzola (vagy más kék sajt)
  • 1 gerezd fokhagyma, reszelve
Recept idők

Elkészítés:

1. A megmosott burgonyákat egészben, héjában 200 °C-os sütőben addig sütjük, amíg a héjuk elkezd ráncosodni, és kissé megpirulni (kb. 1 óra). Ekkor félbevágunk, a közepükből kivájunk egy-két evőkanálnyi krumplit.
2. A szobahőmérsékletű mascarponét kikeverjük a kék sajttal, a reszelt fokhagymával, sóval, borssal, szerecsendióval. Mindegyik krumpliba egy-egy púpos evőkanál tölteléket teszünk, kissé meglocsoljuk őket az olívaolajjal.
3. Visszatesszük a sütőbe további 10 percig, amíg a sajt kissé elolvad. Köretként vagy önmagában, vagy zöldsalátával tálaljuk. Meghinthetjük chilipehellyel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük