Galuska gombával és petrezselyemsalátával

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tésztaételek közül nekem ez az étel a legfinomabb, ami mindig finom, télen, nyáron egyaránt.

Hozzávalók 4 személyre:

Galuskához

  • 300 g búzafinomliszt
  • 3 db tojás
  • 2 ek. tejföl
  • 1-2 dl tej
  • ízlés szerint étkezési só
  • 5-6 ek. napraforgóolaj
  • 300 g csiperkegomba
  • 200 g tejföl
  • 4-5 db tojás
  • 1\\2 köteg petrezselyem
  • 15-20 szál snidling
  • 1-2 marék madárbegysaláta
  • 5-6 ek. napraforgóolaj
  • 1-2 ek. olívaolaj
  • 1-2 ek. balzsamecet
  • ízlés szerint kristálycukor
  • ízlés szerint étkezési só
Recept idők

Elkészítés:

Galuska:
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, megsózzuk, ha felforrt, csak azután állítjuk össze a galuskát. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a csipet sót, közben apránként adagoljuk hozzá a tejet, lobogó forró vízben kifőzzük. Ha elkészült, szűrőedénybe öntjük, hideg csapvízzel átöblítjük, és le is hűtjük kicsit. Kevés olajat csurgatunk rá, hogy ne tapadjon össze, és egy edényben félretesszük a tálalásig.

Petrezselyemsaláta:
A petrezselyemleveleket kézzel tépkedjük, a snidlinget 1 cm hosszú darabkákra vágjuk, a madárbegysalátát átválogatjuk, majd az egészet összekeverjük.
Félretesszük a tálalásig.

Tálalás:
Egy nagyobb méretű serpenyőt alaposan felforrósítjuk. Kevés olajat csurgatunk bele, majd a cikkekre vágott gombát a lehető legerősebb tűzön megpirítjuk. Ha a gomba megpirult, sózzuk, és hozzáadjuk az előzőleg kiszaggatott galuskát. Közben a tojásokat felütjük, majd lazán elkeverjük a tejföl kétharmadával. Pár perc elteltével a gombás galuskához csurgatjuk a lazán eldogozott tejfölös tojást. Közepes lángon kavargatjuk, rázogatjuk, egészen addig, amíg a tojás kezd megdermedni, közben megsózzuk. Ne pirítsuk túl, akkor a legjobb, ha a lágy rántottához hasonlóan még egy kicsit szaftos marad a tojás! Azonnal, forrón tálaljuk, néhány kanál friss, hűvös tejföllel. Ne felejtsük el bőségesen meghinteni a petrezselyemsalátával, amit az utolsó pillanatban ízesítünk kevés olívaolajjal, balzsamecettel, csipet cukorral és sóval.

Blog.hu ajánló