no

Galuska gombával és petrezselyemsalátával

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tésztaételek közül nekem ez az étel a legfinomabb, ami mindig finom, télen, nyáron egyaránt.

Galuska gombával és petrezselyemsalátával

Hozzávalók 4 személyre

Galuskához

  • 300 g búzafinomliszt
  • 3 db tojás
  • 2 ek. tejföl
  • 1-2 dl tej
  • ízlés szerint étkezési só
  • 5-6 ek. napraforgóolaj
  • 300 g csiperkegomba
  • 200 g tejföl
  • 4-5 db tojás
  • 1\\2 köteg petrezselyem
  • 15-20 szál snidling
  • 1-2 marék madárbegysaláta
  • 5-6 ek. napraforgóolaj
  • 1-2 ek. olívaolaj
  • 1-2 ek. balzsamecet
  • ízlés szerint kristálycukor
  • ízlés szerint étkezési só
Recept idők

Elkészítés:

Galuska:
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, megsózzuk, ha felforrt, csak azután állítjuk össze a galuskát. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a csipet sót, közben apránként adagoljuk hozzá a tejet, lobogó forró vízben kifőzzük. Ha elkészült, szűrőedénybe öntjük, hideg csapvízzel átöblítjük, és le is hűtjük kicsit. Kevés olajat csurgatunk rá, hogy ne tapadjon össze, és egy edényben félretesszük a tálalásig.

Petrezselyemsaláta:
A petrezselyemleveleket kézzel tépkedjük, a snidlinget 1 cm hosszú darabkákra vágjuk, a madárbegysalátát átválogatjuk, majd az egészet összekeverjük.
Félretesszük a tálalásig.

Tálalás:
Egy nagyobb méretű serpenyőt alaposan felforrósítjuk. Kevés olajat csurgatunk bele, majd a cikkekre vágott gombát a lehető legerősebb tűzön megpirítjuk. Ha a gomba megpirult, sózzuk, és hozzáadjuk az előzőleg kiszaggatott galuskát. Közben a tojásokat felütjük, majd lazán elkeverjük a tejföl kétharmadával. Pár perc elteltével a gombás galuskához csurgatjuk a lazán eldogozott tejfölös tojást. Közepes lángon kavargatjuk, rázogatjuk, egészen addig, amíg a tojás kezd megdermedni, közben megsózzuk. Ne pirítsuk túl, akkor a legjobb, ha a lágy rántottához hasonlóan még egy kicsit szaftos marad a tojás! Azonnal, forrón tálaljuk, néhány kanál friss, hűvös tejföllel. Ne felejtsük el bőségesen meghinteni a petrezselyemsalátával, amit az utolsó pillanatban ízesítünk kevés olívaolajjal, balzsamecettel, csipet cukorral és sóval.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük