no

Mákos kosárka tojáshabbal

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A süteményt ajándékozhatjuk kis díszzacskóban szalaggal például Valentin-nap alkalmából vagy a hétköznapokban is feldobhatjuk vele az étkezésünket.

Mákos kosárka tojáshabbal

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin- vajas íz + a formához
  • 7 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája

A töltelékhez

  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 dl víz
  • 10 dkg darált mák
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • fél citrom héja
  • 3-4 evőkanál baracklekvár

A tojáshabhoz

  • 4 tojásfehérje
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált mák
Recept idők

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet, a margarin vajas ízt és a porcukrot elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, és tésztává gyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és hűtőszekrényben 20 percet pihentetjük.
2. A máktöltelékhez a vizet felforraljuk a cukorral és a mézzel, a tűzről levéve hozzákeverjük a mákot, a fahéjat és a citromhéjat. Félretesszük kihűlni.
3. A hűtött linzertésztából a kikent kosárkaformákba diónyi nagyságú tésztákat rakunk, majd egyenletesen belenyomkodjuk. Baracklekvárral vékonyan kikenjük a kosárkákat, majd elosztjuk bennük a tölteléket.
4. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a porcukrot és a darált mákot. Nyomózsákból a kosárkákba nyomjuk. 170 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük