Mákos kosárka tojáshabbal
A süteményt ajándékozhatjuk kis díszzacskóban szalaggal például Valentin-nap alkalmából vagy a hétköznapokban is feldobhatjuk vele az étkezésünket.
Mákos kosárka tojáshabbal
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához
- 20 dkg liszt
- 10 dkg margarin- vajas íz + a formához
- 7 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
A töltelékhez
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál méz
- 1 dl víz
- 10 dkg darált mák
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- fél citrom héja
- 3-4 evőkanál baracklekvár
A tojáshabhoz
- 4 tojásfehérje
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált mák
Elkészítés:
1. A tésztához a lisztet, a margarin vajas ízt és a porcukrot elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, és tésztává gyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és hűtőszekrényben 20 percet pihentetjük.
2. A máktöltelékhez a vizet felforraljuk a cukorral és a mézzel, a tűzről levéve hozzákeverjük a mákot, a fahéjat és a citromhéjat. Félretesszük kihűlni.
3. A hűtött linzertésztából a kikent kosárkaformákba diónyi nagyságú tésztákat rakunk, majd egyenletesen belenyomkodjuk. Baracklekvárral vékonyan kikenjük a kosárkákat, majd elosztjuk bennük a tölteléket.
4. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a porcukrot és a darált mákot. Nyomózsákból a kosárkákba nyomjuk. 170 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept