Aszalt meggyes kókuszgolyó
Nagy kedvenc. Ha váratlan kedves vendég jön hozzánk, pillanatok alatt összedobom. Szeretem variálni. Az aszalt meggy kicsit különlegessé teszi.
Aszalt meggyes kókuszgolyó
Hozzávalók 6 személyre
- 25 dkg háztartási keksz
- 15 dkg vaj/margarin
- 5 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál tej
- 2 evőkanál kávé
- 0.5 dl meggylé
- rumaroma ízlés szerint
- 20 dkg kókuszreszelék
- aszalt meggy
Elkészítés:
Nincs sok dolgunk ezzel a klasszikus finomsággal. Vegyünk egy nagy tálat, a hozzávalókat tegyük bele a meggy és a kókuszreszelék kivételével. Jó alaposan gyúrjuk össze a masszát. Ha azonos állagú, és könnyen formázható, akkor jó. Formázzunk aranyos golyókat. Minden golyó közepébe tegyünk meggyet. Végül egy tányérra szórjunk kókuszreszeléket, és forgassuk bele a golyókat.
Ha világosabb golyókat akarunk, a sötét hozzávalókat (kakaó, meggylé, kávé) elhagyhatjuk. A kávét pótolhatjuk kis tejjel is.
