Csirkepaprikás

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Imádjuk a tejfölös csirkét is, jó sok nokedlivel! Én a nokedliből mindig dupla adagot csinálok, és az el is fogy hamar.

Csirkepaprikás

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db csirkecomb
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • bors
  • ételízesítő
  • 1 ek olaj
  • 3 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 1 dl víz
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • 3 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

1. Csirkecombot, csirkemellet és a vöröshagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a csirkemellet én nagyobb darabokra szoktam vágni.
Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd húzzuk félre, és szórjuk meg a pirospaprikával, jól keverjük el, öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és adjuk hozzá az ételízesítőt, borsot (forraljuk fel).
2. Majd pakoljuk bele a csirkecombokat és a mellet. Jól forgassuk át őket, majd adjuk hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Fedő alatt pároljuk saját levében. Ha esetleg elfő, pótoljuk egy kis vízzel (de attól lesz igazán ízletes, ha saját levében tudjuk főzni).
3. Eközben a tejföllel elkeverjük a lisztet, és adunk hozzá egy kis pirospaprikát, hogy szép piros legyen a szaftunk. A léből kimerünk annyit a tejfölhöz, hogy csomómentesre és hígra tudjuk elkeverni.
4. Ha megpuhult a csirkecomb és csirkemell, hozzákeverjük a tejfölös-habarást, óvatosan összekeverjük és felforraljuk. Ha kell, még utánaízesítünk.

Nokedli
1. Az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk ki fakanállal. De ne keverjük ki csomómentesre!
2. Bő, lobogó, sós vízben (4-5 l-ben), amihez hozzáadunk kb. 2 ek olajat, kiszaggatjuk a nokedlit. Majd ha a víz tetejére feljött, szűrővel kiemeljük, és lecsepegtetjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük