Galambbegysaláta csirkehússal, tojással
Saláta már rég nem a főételek mellé jár.
Galambbegysaláta csirkehússal, tojással
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg csirkemellfilé
- 1 mk szárnyas fűszerkeverék
- 3 ek olívaolaj
- 4 tojás
- 1 cs galambbegysaláta
- 1 piros húsú paprika
- 2 szál zöldhagyma
- 4 dl natúr joghurt vagy tejföl ( én az utóbbit használtam),jobban szeretjük.
Elkészítés:
Előkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, vékony csíkokra vágjuk, összeforgatjuk a fűszerkeverékkel, kicsit állni hagyjuk. Majd az olajat felforrósítjuk, a húst puhára pirítjuk benne. Hűlni hagyjuk.
Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük, majd jól lehűtjük, meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A salátát megmossuk, leszárítjuk, vagy centrifugázzuk salátacentrifugában. A paprikát vékony szeletekre vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk, szintén tisztítás után. A salátát nagy tálba szórjuk, majd rátesszük a tojásokat és a húscsíkokat. A joghurtot elkeverjük a hagymával, sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk vele a salátát. Megszórjuk paprikával és azonnal tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept