Virslis saláta
Virslis saláta
Hozzávalók 4 személyre
- 22 dkg salátakeverék
- 2 db piros hónapos retek
- 1 db vöröshagyma
- 1 db alma
- 1 db kaliforniai paprika (piros)
- 1 db kisebb kígyóuborka
- 8 db frankfurti virsli
- 6 ek citromlé
- 6 ek extra szűz olívaolaj
- 10 dkg feta sajt
- só
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, majd megmossuk. A retket, az uborkát, a paprikát és az almát is felszeleteljük. A sajtot 1,5 cm-es kockákra vágjuk. A díszítéshez tegyünk félre néhány szelet almát, paprikát és uborkát.
Salátás tálba helyezzük a hozzávalókat - a virsli kivételével - majd alaposan összekeverjük. Citrommal, olajjal, sóval és cukorral ízesítjük. Egy órán át a hűtőben tartjuk.
A virslit hosszanti irányban behasítjuk, 3 részre osztva, keresztben is bevagdaljuk, ezután meggrillezzük.
A tálakon ízlésesen elrendezzük.
