Svéd húsgolyó barnamártással

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

6 perc az egész torna, de csodás popsit és feszes combokat varázsol »

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az eredeti borjúhúsból készül, de mivel az nagyon drága nálunk, így az olcsóbbikat választottam, a marhát. A húsgolyó egy különlegesen finom étel, érdemes elkészíteni, mert tuti a kedvencünkké fog válni. Amúgy is gombóc-, illetve húsgolyóimádó vagyok, és a lehető legtöbb változatot kipróbáltam már,d e még sokat kell keresgélnem, mert van bőven választék. Ízletes, változatos.

Hozzávalók 4 személyre:

A gombóchoz

  • 50 dkg darált marhahús
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 1 dl habtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 kávéskanál só
  • 1 késhegynyi bors (frissen őrölve)
  • 1 csipet szerecsendió
  • 5 dkg vaj (a kisütéshez)

A barnamártáshoz

  • 100 ml szójaszósz
  • 2 dl habtejszín
  • 1 dl tej
  • 2 dl barnamártás
  • só ízlés szerint (ha szükséges)
Recept idők

Elkészítés:

A zsemlemorzsát összekeverjük a darált hússal, a lereszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával + 1 dl tejszínnel, a tojással, a mustárral, sóval és borssal, szerecsendió-reszelékkel, majd összedolgozzuk. Ezután nedves kézzel húsgolyókat formálunk belőle.
Forró vajon pirosra sütjük. Barnamártással kínáljuk és főtt vajas törtburgonyával. Snidlinggel díszítjük, de meg is szórhatjuk vele.

A barnamártás:
Összekeverjük a sűrítőporral (barnamártás-por) a szójaszószt és a tejet egy habverővel, majd a kisütött húsgolyók szaftjához öntjük és állandó kevergetés mellett, amikor besűrűsödni készül, hozzáöntjük a tejszínt is. Ha kell, még sózzunk utána. Ezután már ne főzzük. Ha túl sűrű lenne, akkor tejjel hígítsuk.

1
2
Blog.hu ajánló