Olasz fűszeres csirke
Kezdő vagyok főzés terén, de mikor megláttam, nagyon megtetszett ez a recept. Az alapja kicsit más, de pár elkészítés után a saját ízlésemre változtattam, és szerintem nagyon finom lett.
Olasz fűszeres csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 3 szál újhagyma
- 1 póréhagyma
- 50-60 dkg csirkemell
- só, őrölt bors
- 4-5 paradicsom
- 10 dkg olívabogyó
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek. olívaolaj
- 2 ek. citromlé
- 1,5 dl szárnyas alaplé
- oregánó
- bazsalikom
- 5 dl tejszín
Elkészítés:
Vágjuk karikára a megtisztított újhagymát és póréhagymát. Szeleteljük a húst 1 cm vastag csíkokra, és fűszerezzük sóval, borssal.
Mossuk meg a paradicsomot, metsszük be kereszt alakban, majd forrázzuk le. Öblítsük le, húzzuk le a bőrét és vágjuk fel apró kockákra. Az olajbogyóval és a szétnyomkodott fokhagymával keverjük össze.
Hevítsük fel az olajat, tegyük bele a csirkemellet és süssük kb. 2 percig. Adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, a paradicsomot, olajbogyót majd pároljuk rövid ideig.
Öntsük rá a citromlevet és a szárnyas alaplevet, tegyük bele a fűszernövényeket, majd pároljuk ezt az egészet további 5 percig.
Keverjük hozzá a tejszínt és ízesítsük sóval, borssal.
Tálaljuk tésztával.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept