Lazacfilé mustármártásban
Szeretjük a halat. Igyekszem a különböző fajta halakat, mindig más formában elkészíteni. Ez a recept bármilyen fajta filézett halból elkészíthető, én most lazacfiléből készítettem....nagyon....nagyon finom lett!
Lazacfilé mustármártásban
Hozzávalók 2 személyre
- (2 személyre)
- 40 dkg filézett hal( lazac)
- 1 citrom leve
- vaj a forma kikenéséhez
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- 250 ml tej
- 2 evőkanál csípős mustár
- 1-2 teáskanál magos mustár
- 1/2 teáskanál só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 1 evőkanál felaprított petrezselyemzöld
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál vaj
- karikára vágott citromszelet
- néhány levél petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés:
A halat megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet. Egy tepsit kikenünk vajjal, belehelyezzük a halat, megsózzuk, rácsavarjuk egy fél citrom levét és meghintjük a pirospaprikával.
Elkészítjük a mártást: felhevítjük a vajat, a lisztet rászórjuk, világosbarnára pirítjuk, hozzáöntjük a tejet, folyamatosan keverjük közben, néhány percig főzzük. Ízesítjük a mustárokkal, sóval, borssal, szerecsendióval, citromlével és a petrezselyemmel.
Az elkészített mártással bevonjuk a halat, mindenhol fedje be alaposan.
200 fokon sütjük, 25 percig.
Curryvel ízesített rizst kínáltam mellé, a sült mártást a tányérra halmoztam, citromszelettel, petrezselyemzölddel díszítettem.
Készítsétek el, nagyon ízletes fogás.
Jó étvágyat kívánok!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept