Lazacfilé mustármártásban

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szeretjük a halat. Igyekszem a különböző fajta halakat, mindig más formában elkészíteni. Ez a recept bármilyen fajta filézett halból elkészíthető, én most lazacfiléből készítettem....nagyon....nagyon finom lett!

Lazacfilé mustármártásban

Hozzávalók 2 személyre

  • (2 személyre)
  • 40 dkg filézett hal( lazac)
  • 1 citrom leve
  • vaj a forma kikenéséhez
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 250 ml tej
  • 2 evőkanál csípős mustár
  • 1-2 teáskanál magos mustár
  • 1/2 teáskanál só
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál vaj
  • karikára vágott citromszelet
  • néhány levél petrezselyem a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

A halat megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet. Egy tepsit kikenünk vajjal, belehelyezzük a halat, megsózzuk, rácsavarjuk egy fél citrom levét és meghintjük a pirospaprikával.
Elkészítjük a mártást: felhevítjük a vajat, a lisztet rászórjuk, világosbarnára pirítjuk, hozzáöntjük a tejet, folyamatosan keverjük közben, néhány percig főzzük. Ízesítjük a mustárokkal, sóval, borssal, szerecsendióval, citromlével és a petrezselyemmel.
Az elkészített mártással bevonjuk a halat, mindenhol fedje be alaposan.
200 fokon sütjük, 25 percig.

Curryvel ízesített rizst kínáltam mellé, a sült mártást a tányérra halmoztam, citromszelettel, petrezselyemzölddel díszítettem.

Készítsétek el, nagyon ízletes fogás.

Jó étvágyat kívánok!

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük