Lazacfilé mustármártásban

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Palvin Barbi talán sosem volt még ennyire formás: dögösebb fürdőruhában, mint valaha »

Nagyon csajos az új hajszíntrend: mindenki megfordul utána az utcán »

9 karcsúsító ruhafazon, ami tökéletes homokóra alakot varázsol - Észbontóan nőiesek! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szeretjük a halat. Igyekszem a különböző fajta halakat, mindig más formában elkészíteni. Ez a recept bármilyen fajta filézett halból elkészíthető, én most lazacfiléből készítettem....nagyon....nagyon finom lett!

Hozzávalók 2 személyre:

  • (2 személyre)
  • 40 dkg filézett hal( lazac)
  • 1 citrom leve
  • vaj a forma kikenéséhez
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 250 ml tej
  • 2 evőkanál csípős mustár
  • 1-2 teáskanál magos mustár
  • 1/2 teáskanál só
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál vaj
  • karikára vágott citromszelet
  • néhány levél petrezselyem a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

A halat megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet. Egy tepsit kikenünk vajjal, belehelyezzük a halat, megsózzuk, rácsavarjuk egy fél citrom levét és meghintjük a pirospaprikával.
Elkészítjük a mártást: felhevítjük a vajat, a lisztet rászórjuk, világosbarnára pirítjuk, hozzáöntjük a tejet, folyamatosan keverjük közben, néhány percig főzzük. Ízesítjük a mustárokkal, sóval, borssal, szerecsendióval, citromlével és a petrezselyemmel.
Az elkészített mártással bevonjuk a halat, mindenhol fedje be alaposan.
200 fokon sütjük, 25 percig.

Curryvel ízesített rizst kínáltam mellé, a sült mártást a tányérra halmoztam, citromszelettel, petrezselyemzölddel díszítettem.

Készítsétek el, nagyon ízletes fogás.

Jó étvágyat kívánok!

1
2
3
4
Blog.hu ajánló